Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Derby della Madonnina ovládl AC Milán, ale tabulku dál vede Bergamo

První milánské derby v sezoně se stalo kořistí AC. "Rossoneri" totiž v 5. kole Serie A přestříleli Inter 3:2 i díky dvěma brankám, o které se postaral Raphael Leao. Vedení si ale udrželo Bergamo, které porazilo 2:0 poslední Monzu. Na druhou Neapol, jež uspěla na stadionu římského Lazia, a třetí AC Milán mají dva body. Juventus sice udržel neporazitelnost, ale už potřetí remizoval. Tentokrát 1:1 s domácí Fiorentinou. První porážku naopak musí skousnout AS Řím, kterého zostudilo 4:0 domácí Udine.

Rafael Leão z AC Milán střílí gól do sítě Interu
zdroj: REUTERS

Udine se dostalo do vedení už v 5. minutě po velké chybě Karsdorpa. Nizozemský obránce sklepl pod tlakem Pereyrův centr brankáři, což ale vystihl Udogie a ve skluzu zakončil pod břevno. V první půli mohl vyrovnat Dybala, z hranice malého vápna ovšem nedokázal překonat Silvestriho.

Domácí zvýšili v 56. minutě. Samardžič vystřelil z úctyhodné vzdálenosti a jeho skákavá střela Patríciovi překvapivě propadla do sítě. O čtyři minuty později mohli Římané snížit, Ibaňezova hlavička ale skončila na levé tyči. V závěru se pak domácí prosadili ještě dvakrát, nejprve se přesně trefil Pereyra a poté i Lovrič. Udine vyhrálo potřetí za sebou a je na čtvrtém místě neúplné tabulky, kde vystřídalo právě dosud neporažené AS Řím.

Kvaracchelia opět hrdinou

Neapol v Římě prohrávala od 4. minuty, kdy se trefil Zaccagni. Hosté však dokázali ještě před přestávkou vyrovnat zásluhou Kim Min-če a v 61. minutě dokonal obrat Kvaracchelia. Gruzínský záložník se v nové sezoně Serie A prosadil už počtvrté a vede tabulku střelců. Stejně branek mají na kontě také Koopmeiners z Bergama a Vlahovič z Juventusu.

Ústřední postavou milánského derby byl útočník Leao, který se na vyprodaném San Siru podílel na všech brankách. Nejprve po půlhodině vyrovnal na 1:1, poté připravil druhý zásah pro Girouda a v 60. minutě zvýšil na 3:1.

Za Inter otevřel skóre Brozovič a na konečných 2:3 upravil střídající Džeko. "Nerazzurri" tak v derby prohráli potřetí za sebou. Naopak "Rossoneri" v nové sezoně italské nejvyšší soutěže ještě neprohráli a na kontě mají jedenáct bodů stejně jako vedoucí Neapol.

Polský reprezentant Milik rozvlnil síť už v 9. minutě, když z bezprostřední blízkosti břichem dorazil Kostičovu nepovedenou střelu, a navázal na gól z předchozího kola se Spezií.

O dvacet minut později však po rychlém brejku vyrovnal Kouamé a ještě před poločasem mohli domácí jít do vedení. Jovič ale z pokutového kopu orazítkoval jen tyč.

O vítězství Bergama v pondělní dohrávce rozhodl po přestávce Höjlund a vlastní gól potom přidal Marlon. Atalanta ani ve třetím utkání venku v nové sezoně neinkasovala, naopak Monza prohrála i popáté.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:

Fiorentina - Juventus 1:1 (29. Kouamé - 9. Milik), AC Milán - Inter Milán 3:2 (29. a 60. Leao, 54. Giroud - 21. Brozovič, 67. Džeko), Lazio Řím - Neapol 1:2 (4. Zaccagni - 38. Kim Min-če, 61. Kvaracchelia), Cremona - Sassuolo 0:0, Spezia - Boloňa 2:2 (45.+2 Bastoni, 54. vlastní Schouten - 7. a 64. Arnautovic), Hellas Verona - Sampdoria Janov 2:1 (44. vlastní Audero, 45.+3 Doig - 40. Caputo), Udine - AS Řím 4:0 (5. Udogie, 56. Samardžič, 75. Pereyra, 82. Lovrič), Monza - Bergamo 0:2 (57. Höjlund, 65. vlastní Marlon), Salernitana - Empoli 2:2 (39. Mazzocchi, 61. Dia - 31. Satriano, 91. Lammers).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články