Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rasistické urážky fanouška téměř rozplakaly fotbalistu Adeyemiho

Londýn - Policie i Liverpool začaly vyšetřovat případ rasismu z pátečního utkání Anglického poháru proti Oldhamu, kdy pravděpodobně fanoušek "Reds" urážel hostujícího obránce Toma Adeyemiho. Ten se kvůli tomu na hřišti téměř rozplakal a museli ho utěšovat jak spoluhráči, tak soupeři.

Adeyemi na Anfieldu
zdroj: ISIFA

Liverpoolská policie hodlá prozkoumat video ze zápasu a vyslechne i Adeyemiho, jenž je tmavé pleti. Vlastní vyšetřování už zahájil i Liverpool, který utkání nad třetiligovým týmem vyhrál 5:1.

"Okamžitě po závěrečném hvizdu mluvilo ještě v tunelu vedení našeho klubu včetně trenéra Kennyho Dalglishe s policií, šéfy Oldhamu a rozhodčími. V tomto celém případu, který bereme hodně vážně, nám leží na srdci především blaho toho hráče," uvedli představitelé Liverpoolu.

Podle deníku Sun pokřikoval na Adeyemiho rasistické urážky shodou okolností muž v dresu Luise Suáreze. Právě tento uruguayský útočník Liverpoolu se postaral o rasistický skandál v podzimním utkání s Manchesterem United a za urážky Patrice Evry dostal osmizápasový distanc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články