Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Radu má u reprezentace údajně vystřídat Straka

Praha - Pod reprezentačním koučem Petrem Radou se houpe křeslo. Může za to včerejší prohra českých fotbalistů proti Slovensku. Česká fotbalová reprezentace tak zažila černý aprílový večer a premiérová domácí porážka od Slovenska výrazně zkomplikovala reprezentaci postupové plány na účast na světovém šampionátu v Jihoafrické republice. Právě o osudu hlavního trenéra se spekulovalo již před duelem - "pokud české mužstvo nezvítězí, bývalý Brücknerův asistent se bude muset poroučet," znělo ze zákulisí. A navíc se už mluví i o možných nástupcích. Ve hře je údajně František Straka nebo Ivan Hašek. Uvažuje se i o návratu Karla Brücknera. Vedení fotbalového svazu bude věc řešit na nejbližším zasedání výkonného výboru 8. dubna.

"Tato úvaha skutečně existuje. Už Radovo jmenování bylo loni v létě trucem Vlastimilu Košťálovi, který prosazoval Jozefa Chovance," řekl svazový funkcionář, který si nepřál zveřejnit své jméno. Jeho slova by jen potvrdila informace deníku Sport, podle kterých je část členů výkonného výboru ČMFS rozhodnutá Radu odvolat.

Na jeho místo by pak s největší pravděpodobností přišel František Straka. "Jsem tady a jsem připraven. Vést národní mužstvo je pro každého trenéra velká výzva," řekl bývalý kouč pražské Sparty či OFI Kréta. "Víc k tomu říkat nebudu, protože by to bylo neetické. Reprezentace trenéra má," dodal vzápětí.

Nástupce? Možná Hašek

Vedení ČMFS má navíc údajně čekat na reakci Ivana Haška. Pokud by se rozhodl nekandidovat na předsedu fotbalového svazu na červnové valné hromadě, dostal by nabídku vést reprezentaci.

Samotný Petr Rada zatím žádné ukvapené závěry nedělá. "Rezignaci mám v hlavě," přiznal však Sportu. Jasněji by mělo být po dnešní hodnotící tiskové konferenci.

Vedení bude věc řešit 8. dubna

Vedení Českomoravského fotbalového svazu bude řešit současné výsledky národního týmu a případnou změnu ve funkci trenéra na nejbližším zasedání výkonného výboru 8. dubna.

Předseda svazu Pavel Mokrý se domnívá, že několik členů bude požadovat odvolání Petra Rady. Ve fotbalovém zákulisí se už hovoří o tom, že pokud Rada do příští středy neodstoupí sám, bude výkonným výborem odvolán. A příští dny již budou věnovány hledání vhodného nástupce. Variant je podle všeho několik - počínaje návratem Karla Brücknera přes příchod Ivana Haška až po v minulých dnech v médiích zmiňovaného Františka Straku.

Ivan Hašek
autor: Krumphanzl Michal
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články