Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Půlmistrem a nejgólovější je Plzeň, přestože se trápila v koncovce

Praha  Ve druhé polovině slibuje Synot liga velký boj o titul. Stejně tomu může být i v boji o udržení. V úvodních patnácti ligových kolech viděli diváci celkem 311 gólů. Gólově se nejvíce do branky soupěřů trefovala Viktoria Plzeň (31). Mohlo jich být ale podstatně víc, Západočeši totiž mají problém s efektivitou. Do jarní části mají co zlepšovat. "To jsou věci, na kterých musíme zapracovat, je tam hodně šancí, nedáme gól ani ze sólových nájezdů, pereme to do brankáře," uvědomuje si trenér Koubek.

Je nám líto, video expirovalo.
Synot liga po polovině: Horší gólový průměr a více karet

Oproti loňské sezoně se na podzim lehce snížil průměr gólů na zápas, naopak se hraje agresivněji mírně se zvýšil počet žlutých karet. O čtyři stovky na zápas ubylo v ochozech diváků. Vylepšit tuto bilanci by mohl dramatický závěr ligy. V její polovině vede Viktoria jen o bod před Spartou a o dva před Jabloncem.

"To je sice hezké, že jsme první, ale je teprve polovina a do konce je dlouhá doba a moc zápasů, takže není to podstatné, i když jsme za to rádi," hlásí plzeňský útočník Stanislav Tecl. Nejhorším týmem byl na podzim Hradec Králové, který nasbíral osm bodů a na nejbližší sousedy v tabulce, České Budějovice a Liberec, ztrácí sedm bodů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články