Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool otočil zápas s Lutonem a Premier League vede o čtyři body

Fotbalisté Liverpoolu otočili v druhém poločase předehrávku 26. kola anglické ligy s Lutonem a výhrou 4:1 si pojistili vedení v tabulce. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa mají v čele náskok čtyř bodů před Manchesterem City a pěti před Arsenalem, které odehrály o zápas méně

Radost fotbalistů Liverpoolu
zdroj: ČTK

Utkání se hrálo dnes kvůli tomu, že Liverpool v neděli čeká finále Ligového poháru proti Chelsea. Oslabení "Reds", kterým kvůli zranění chyběli brankářská jednička Alisson či ofenzivní opory Muhammad Salah a Darwin Núňez, museli stejně jako v podzimním duelu proti Lutonu dotahovat. Zatímco v listopadu Liverpool dosáhl díky gólu Luise Díaze v nastavení jen na bod, dnes na Anfieldu se mu povedl dokonalý obrat.

Luton poslal nečekaně ve 12. minutě do vedení Chiedozie Ogbene a nováček ligy mohl po zbytek prvního poločasu snít o tom, že slavného soupeře poprvé po 33 letech porazí. Favorit ale po přestávce v rozmezí dvou minut udeřil dvakrát ze vzduchu: v 56. minutě vyrovnal hlavou po rohu Virgil van Dijk a v 58. minutě otočil další hlavičkou skóre Cody Gakpo. Vítězství Liverpoolu poté pečetili v 71. minutě Díaz a v 90. minutě Harvey Elliott.

Hosté, které od většího debaklu uchránil několika skvělými zákroky brankář Thomas Kaminski, zůstali na sestupové 18. příčce o skóre za sedmnáctým Evertonem.

Liverpool – Luton 4:1

56. Van Dijk, 58. Gakpo, 71. Díaz, 90. Elliott – 12. Ogbene

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články