Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

United doma zažili blamáž, v nastavení je skolil Fulham. Aston Villa nasázela čtyři góly

Manchester City proti Bournemouthu splnil povinnost a po výhře 1:0 nadále stahuje náskok Liverpoolu. Nedařilo se naopak Manchesteru United. V 89. minutě srovnal Harry Maguire, ale za osm minut přišla odpověď Alexe Iwobiho. United v utkání 26. kola anglické Premier League doma ztratil všechny body s Fulhamem po porážce 1:2. Aston Villa si upevnila čtvrtou příčku, když porazila Nottingham 4:2. Crystal Palace pod vedením nového trenéra Olivera Glasnera doma zdolal 3:0 Burnley.

Harry Maguire
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Aston Villa vedla ve 39. minutě už 3:0. O úvodní branku se postaral Watkins a po něm se dvakrát prosadil Douglas Luiz. Brazilský záložník v ročníku nasázel již devět branek a pokaždé se zapsal mezi střelce ve Villa Parku.

Hosté se však nevzdali. Poločas orámovali díky Niakhatému a Gibbsi-Whiteovi dvěma brankami a snížili na rozdíl jednoho gólu. Vítězství Aston Villy pojistil Bailey.

Fulham se dočkal prvního vítězství na Old Trafford od roku 2003. Domácí prohráli po šesti ligových zápasech a v tabulce jsou šestí, osm bodů za čtvrtou Aston Villou.

Fulham otevřel skóre v 65. minutě zásluhou Basseyho. V 89. minutě vyrovnal Maguire a zdálo se, že rudí ďáblové zachrání alespoň bod. V 97. minutě však využil rychlého brejku Iwobi.

Manchester City v Premier League s Bournemouthem neztratil z třinácti dosavadních zápasů ani bod, čtrnáctý duel na tom nic nezměnil. V čtyřiadvacáté minutě otevřel skóre anglický útočník Foden, jenž pohotově dorazil Haalandovu střelu, kterou brankář Neto vyrazil jen před sebe. Byl to jeho již devátý gól v sezoně. Jejich vzájemné utkání s Liverpoolem je na programu 10. března, tři dny po zápase Liverpoolu s pražskou Spartou na Letné v osmifinále Evropské ligy.

Burnley hrálo proti Crystal Palace od 35. minuty bez vyloučeného Brownhilla. Domácí rozhodli zápas ve druhém poločase třemi góly během jedenácti minut. Trefili se Richards, Ayew a z penalty Mateta.

Brighton doma remizoval s Evertonem 1:1. Hosté se ujali vedení v 73. minutě svým osvědčeným způsobem, když se jim popatnácté v sezoně podařilo udeřit ze standardní situace. Trefil se Branthwaite. V 95. minutě vyrovnal hlavou Dunk a odepřel Evertonu cenné tři body v boji o záchranu.

Anglická fotbalová liga – 26. kolo:

Aston Villa – Nottingham 4:2 (29. a 39. Douglas Luiz, 4. Watkins, 61. Bailey – 45.+5 Niakhaté, 48. Gibbs-White), Brighton – Everton 1:1 (90.+5 Dunk – 73. Branthwaite), Crystal Palace – Burnley 3:0 (68. Richards, 72. Ayew, 77. Mateta z pen.), Manchester United – Fulham 1:2 (89. Maguire – 65. Bassey, 90.+7 Iwobi), Bournemouth - Manchester City 0:1 (24. Foden)

21:00 Arsenal – Newcastle

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články