Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Přišel, viděl, zvítězil a prodloužil. Kouč Tuchel čeká od Chelsea ještě daleko víc

Úspěšný konec sezony slavného londýnského velkolubu přinesl kouči Thomasi Tuchelovi prodloužení smlouvy. Sedmačtyřicetiletý Němec se týmu upsal do roku 2024, tedy o dva roky déle, než zněl současný kontrakt, jejž podepsal teprve v lednu. Slavný celek o tom informoval na svém webu.

Trenér Chelsea Thomas Tuchel s trofejí pro vítěze LM
zdroj: REUTERS

Tuchel v prosinci skončil v Paris St. Germain a už o měsíc později převzal londýnský tým, jehož vedení odvolalo Franka Lamparda. V anglické lize vytáhl Chelsea z devátého místa na čtvrté a došel s ním i do finále Anglického poháru, v němž podlehl Leicesteru.

Především se mu ale jako prvnímu trenérovi v dějinách povedlo postoupit do finále Ligy mistrů ve dvou sezonách po sobě se dvěma kluby.

Zatímco s PSG loni proti Bayernu Mnichov neuspěl, s Londýňany se už díky výhře 1:0 nad Manchesterem City z "ušatého" poháru radoval. Chelsea ovládla prestižní soutěž podruhé a poprvé od roku 2012, kdy k tomu přispěl i brankář a současný poradce sportovního a technického úseku klubu Petr Čech.

"Nedokážu si představit lepší příležitost pro prodloužení smlouvy. Jsem vděčný za tuto zkušenost a mám velkou radost, že zůstanu součástí rodiny Chelsea. Čeká nás toho daleko víc a těšíme se na další kroky s ambicemi a velkými očekáváními," prohlásil Tuchel.

Chelsea se dohodla na další spolupráci i s brazilským obráncem Silvou a francouzským útočníkem Giroudem. Oba zkušení hráči prodloužili kontrakt o jeden rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články