Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tuchel po vítězném finále: Laťka je nastavená. Až všichni zážitek vstřebají, bude načase růst

Zatímco loni v srpnu na lavičce Paris St. Germain ve finále Ligy mistrů neuspěl, o devět měsíců později Thomas Tuchel rozhodující zápas, tentokrát jako kouč Chelsea, zvládl. Po sobotním vítězství 1:0 nad Manchesterem City opanovali "Blues" elitní soutěž podruhé v historii. Podle německého trenéra je třeba triumf využít k tomu, aby se mužstvo ještě zlepšilo a šlo si za dalšími trofejemi.

Trenér Chelsea Thomas Tuchel s trofejí pro vítěze LM
zdroj: REUTERS

"Radovat se z tohoto úspěchu se všemi je neuvěřitelné. Dokázali jsme to. Byl jsem vděčný, že jsem se podruhé za sebou dostal do finále. Bylo to jiné," řekl Tuchel, který se jako první kouč v historii probojoval do finále LM ve dvou sezonách v řadě s dvěma kluby. Loni s PSG nestačil na Bayern Mnichov.

Tuchel se ujal Chelsea v lednu po odvolání Franka Lamparda. V anglické lize, kterou opanoval Manchester City, vytáhl tým na čtvrté místo a ve finále FA Cupu podlehl Leicesteru.

"Laťka je nastavená. Až oslavy skončí a všichni ten zážitek vstřebají, bude načase růst. Využijme tuhle chvíli k tomu, abychom se ještě zlepšili. Musíme. Zůstat hladoví a jít si za další trofejí je velká výzva," má jasno sedmačtyřicetiletý Němec.

"Když jsem vyhrál Německý pohár s Dortmundem, nedorazil jsem na první trénink míň hladový nebo s menší touhou. Máme pořád co dělat, abychom zaplnili prázdná místa. Od toho tady jsem," pokračoval rezolutně Tuchel.

Stoprocentní bilance proti Manchesteru City

Jako trenér Mohuče a Dortmundu nedokázal svého protějška Pepa Guardiolu s Bayernem v pěti soutěžních zápasech pokořit. V Chelsea ale španělského kouče "Citizens" zdolal ve všech třech soutěžních utkáních. V dubnu "Blues" vyřadili City v semifinále FA Cupu a počátkem května ho porazili na jeho hřišti v anglické lize.

O vítězství Chelsea ve finále v Portu rozhodl ve 42. minutě Kai Havertz. "Manchester City byl silným protivníkem. Potřebovali jsme špičkový výkon a soudržnost, abychom měli šanci vyhrát, a povedlo se nám to," konstatoval Tuchel.

S klubem má smlouvu do června 2022. "Nejsem si stoprocentně jistý, ale možná bych mohl podepsat díky vítězství nový kontrakt. Mluvil jsem s majitelem (Romanem Abramovičem) na hřišti, byla to ta nejlepší chvíle pro naše první setkání. Nebo možná ta nejhorší, protože už to může být jenom horší." 

"Znovu si promluvíme. Může si být jistý, že zůstanu hladový. Jsem v ambiciózním klubu mezi lidmi, kteří za mnou stojí," zakončil Tuchel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články