Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Příbram si přenesla ligovou nepohodu i do poháru, do osmifinále postoupil Hradec Králové

Příbram skončila v domácím poháru už ve třetím kole. Na hřišti druholigového Hradce Králové prohráli Středočeši 1:2 po prodloužení. V normální hrací době skončil zápas 1:1, o postupu Východočechů rozhodl v 94. minutě Pavel Dvořák.

Utkání Hradec Králové - Příbram
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Příbram je čtvrtým celkem nejvyšší soutěže, který byl v této pohárové sezoně vyřazen. V prvním kole nečekaně vypadl ligový nováček Pardubice s divizním Kolínem.

Ve druhém kole Zlín prohrál na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí a ve třetím kole Karviná nestačila na druholigovou Vlašim.

Hradec mohl jít do vedení už v prvním poločase, ale Kodeš po standardní situaci v nastavení trefil pouze břevno.

Domácí záložník se dočkal po necelé hodině hry, kdy se prosadil po závaru v soupeřově vápně a skóroval hned při prvním startu za Hradec.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram nestačila v poháru na druholigový Hradec

"Nejsem rodilý střelec, takže to byl snový debut. Jsem rád, že jsem pomohl, a klobouk dolů, jak to kluci odmakali," řekl Kodeš.

"Bylo to náročné, byly tam emoce, souboje. Příbram měla kvalitu, byl to super zápas. O to je cennější, že jsme postoupili," dodal.

V 75. minutě dostal míč za obranu střídající Boakye a poslal zápas do prodloužení. V něm se už po čtyřech minutách po individuální akci prosadil střelou z hranice vápna Dvořák.

"Vyřadili jsme prvoligového soupeře a byla to pro nás super konfrontace. Vidíme, že mezi spodkem první ligy a týmy, co jsou nahoře ve druhé lize, není takový rozdíl," řekl Dvořák.

Hosté srovnat nedokázali a potvrdili, že v nové sezoně se trápí. V pěti ligových kolech získali jen bod. Hradec naopak v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže ještě neprohrál.

"Jsme rádi, že jsme dokázali porazit ligový tým, na kterém bylo vidět, že není v dobrém rozpoložení, a že naše šňůra pokračuje dál," uvedl trenér Hradce Zdenko Frťala.

Hradec Králové - Příbram 2:1 po prodloužení (1:1, 0:0)

Branky: 58. Kodeš, 94. Dvořák - 75. Boakye.

Hradec Králové: Ottmar - Procházka (99. Soukeník), Donát, Král, Leibl (95. Mejdr) - Kodeš, Rada - Vlkanova (76. Urma), Kateřiňák (59. Prekop), Novotný (59. Záviška) - Dvořák

Příbram: Melichar - Cmiljanovič (99. Pinc), Tregler, Diarra (83. Kleščík), Svoboda (14. Nový) - Pilík (64. Boakye), Folprecht (64. Cortez), Soldát, Hájek (46. Vais), Vávra - Rezek. Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články