Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pohár pod taktovkou koronaviru. Budějovice jsou v osmifinále bez jediného zápasu, postoupilo i Slovácko

A další postup bez boje. Tentokrát jdou dál fotbalisté Českých Budějovic. Jejich soupeř z třetiligového Ústí nad Orlicí v domácím poháru na vlastní žádost skončil, protože odmítl podstoupit testy na covid-19. Z původních čtyř zápasů středečního programu se uskuteční pouze souboj Brna s Jihlavou. Zápasy Domažlice - Olomouc a Přepeře - Plzeň byly odloženy. Slovácko postoupilo do osmifinále, když na svém hřišti rozstřílelo druholigový Prostějov 6:0.

zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Tým trenéra Martina Svědíka rozhodl o postupu už v prvním poločase, v němž dal čtyři branky. Nejprve se dvakrát prosadil z penalty Kliment, v závěru úvodního dějství zvýšili obránci Kadlec a Reinberk. Po změně stran završil Kliment hattrick. Konečné skóre stanovil Havlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko v poháru smetlo druholigové Blansko

Dynamo se dostalo mezi 16 nejlepších týmů, aniž by v poháru nastoupilo k jedinému duelu. Jejich protivník z 2. kola Most-Souš se vzdal účasti ze stejného důvodu jako Ústí nad Orlicí.

Testy na koronavirus jsou pro amatérské týmy povinné před pohárovými zápasy se soupeři ze dvou nejvyšších soutěží. Na kontroly z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí.

Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno 3:0 ve prospěch soupeře, kluby se ale vyhnou finančnímu postihu.

"Nastoupit proti ligovému celku SK Dynamo České Budějovice by za normálních okolností byl svátek pro oddíl a celý region. Za nařízeného opatření hrát bez diváků by ale náklady na zajištění zápasu včetně testů na covid znamenaly pro oddíl citelnou ztrátu," uvedl předseda Ústí nad Orlicí Roman Langer.

I Dynamo se potýkalo nedávno s koronavirem. Nakazili se jeho čtyři hráči a jeden člen realizačního týmu. Pondělní testy už ale vyšly negativně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články