Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Brno se na postup v poháru nadřelo. Jihlavu skolil až v závěru Šumbera

Herně nepřesvědčili, přesto mohou slavit. Fotbalisté Zbrojovky Brno postoupili do osmifinále domácího poháru. Nováček nejvyšší soutěže ve 3. kole MOL Cupu na svém hřišti vydřel vítězství 1:0 nad druholigovou Jihlavou až gólem střídajícího Šimona Šumbery z 87. minuty.

Utkání Brno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Domácí si první velkou šanci vypracovali v 50. minutě, ale Štepanovský v dobré pozici nepřekonal brankáře Lancmana. Jeho protějšek Floder pak několikrát podržel brněnský tým. Těsně před koncem zápas rozhodl Šumbera tečovanou střelou.

Svěřenci trenéra Miloslava Machálka si částečně spravili chuť po nepovedeném vstupu do sezony první ligy, v níž jsou po šesti kolech poslední v tabulce s jedním bodem a 17 inkasovanými brankami.

"Je to pro nás velice důležité vítězství po období, kdy se nám výsledkově nedařilo, byť některá utkání jsme herně zvládali. I proto jsme dnes opravdu potřebovali vyhrát a postoupit, což se povedlo. Na druhou stranu musím říci, že náš výkon byl kostrbatý," řekl Machálek pro klubový web. "Jihlava nás trápila, neměli jsme to lehké. Dostávali se do šancí a my jsme byli šťastnější mužstvo," dodal brněnský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Brna v poháru vyřadili Jihlavu

V pohárovém osmifinále už jsou také obhájce Sparta Praha, Teplice, Bohemians 1905, bez boje České Budějovice, Slovácko a druholigová Vlašim.

3. kolo českého fotbalového poháru:

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branka: 87. Šumbera.

Sestava Brna: Floder - Štepanovský, Gajič, Hlavica, Šural, Bariš (46. Vaněk) - Moravec (61. Reiter), Sedlák, Koudelka (46. Hladík) - Fousek (46. Vintr), Přichystal (77. Šumbera). Trenér: Machálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články