Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Příbram počtvrté v řadě neskórovala, Teplice znovu neinkasovaly

Příbram - Fotbalisté Příbrami ani ve čtvrtém jarním utkání nedali gól a potřetí za sebou uhráli doma bezbrankovou remízu. V dohrávce 20. kola první ligy se podělili o body s Teplicemi a udrželi se v tabulce na sedmém místě o bod právě před dnešním soupeřem. Příbram na gól čeká už 376 minut, Teplice již 279 minut neinkasovaly.

Příbram - Teplice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Zápas dlouho postrádal kvalitu z obou stran. Hrálo se převážně ve středu hřiště, bez větších šancí. Příbram se sice snažila vytvořit si územní převahu, ovšem nebezpečnější byly brejky hostů. První vážnější šance přišla až ve 24. minutě, kdy se Vůch ve vápně obtočil kolem obránce, ale střela mu vůbec nevyšla. Následně protáhl brankáře Hrušku střelou z 25 metrů Vachoušek a z úhlu se neprosadil znovu Vůch. Vydařenou pasáž Teplic mohl korunovat Siva, který se po Vondráškově přiťuknutí ocitl sám na penaltě, ale trefil jen náruč brankáře Hrušky.

Příbram začala zlobit v závěru poločasu, kdy se dostala do tlaku zásluhou rohových kopů. Po jednom z nich hlavičkoval přesně k tyči Hejda, ale gólman Grigar výtečně zasáhl a míč vyrazil.

Je nám líto, video expirovalo.
1.FK Příbram - FK Teplice

Poločasová přestávka vrátila oba týmy k nepřesné hře bez potřebného zakončení. Mnoho chyb v rozehrávce nepouštělo hráče k ohrožení soupeřovy branky. Až v 68. minutě přišla velká šance domácích. Teplický stoper Matula promáchl a Koukal se řítil sám na brankáře Grigara, jenže v koncovce selhal a trefil jen gólmana. Hned vzápětí mohl přijít trest. Čajič svou střelou překonal Hrušku, ovšem příbramského gólmana zastoupil na brankové čáře Hejda a nebezpečí zažehnal. Ve zbytku zápasu už se ani jeden tým do nebezpečného zakončení nedostal, a tak Teplice protáhly svou neporazitelnost v Příbrami, která trvá osm let.

Oba trenéři byli zklamaní

Teplický trenér Petr Rada litoval toho, že jeho svěřenci i přes šance nedovedli zápas k výhře. "Jsem zklamaný, protože dnes jsme tady měli vyhrát. Hráli jsme kombinační fotbal, směrem dopředu dobrý a rychlý, měli jsme více šancí, akorát tomu chyběly góly," hodnotil utkání. "Vlastně jsme měli všechny šance my, protože jediná velká šance Příbrami vznikla po naší hrubce," připomněl Koukalovu šanci z 68. minuty po promáchnutí stopera Matuly.

Také příbramský kouč David Vavruška byl po utkání zklamaný. Zejména proto, že jeho tým protáhl své střelecké trápení už na čtyři zápasy. "Tyhle výsledky 0:0 mě nebaví. Kdyby obě mužstva využila alespoň jednu šanci, tak to skončilo 1:1 a bylo by to mnohem lepší," řekl Vavruška.

Neví, co se s týmem přes zimu stalo, že přestal dávat góly. "Vadilo by mi, kdyby herní projev nebyl stejný jako na podzim. Devět měsíců děláme to samé, ale prostě se to zaseklo. Podle mě hrajeme stejně, ale chybí nám kvalita ve finálním zakončení. Na jaře jsme doma kopali snad třicet rohů, z toho bychom na podzim dali minimálně tři góly, a teď nic. Každý zápas zahodíme tisíciprocentní šanci," litoval. "Měli jsme spoustu náznaků, kdy ale hráči trefili hned prvního protihráče," dodal.

1. FK Příbram - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Lerch - Filípek, Mencl. ŽK: Hejda - Lukáš. Diváci: 2 168.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články