Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Sparta zastavila neúspěchy na Žižkově, který podesáté prohrál

Praha - Fotbalisté pražské Sparty po dvou prohrách v první lize uspěli a v předehrávce 20. kola zvítězili 2:0 na hřišti posledního Žižkova. Letenští částečně odčinili nezdary v Hradci Králové a s Plzní; v malém pražském derby jim pomohly trefy Přikryla a Kweukeho, pod které se nahrávkami podepsal Grajciar. Hosté se postarali o desátou prohru Žižkova v nejvyšší soutěži za sebou. Sparta má v čele ligové tabulky šestibodový náskok, ten může v sobotu snížit Liberec po duelu s Mladou Boleslaví.

Sparťané Přikryl s Grajciarem se radují z gólu
zdroj: ČTK

Sparťanští trenéři po nepovedených dvou zápasech zkusili svůj tým probudit nečekanými změnami. Premiéru v soutěžním zápase si odbyli brankář Vaclík i stoper Jakub Brabec, kteří působili i na Žižkově, zatímco na lavičku z tribuny sešel také generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík.



Ale Sparta se i tak pod televizním vysílačem dlouho trápila a vůbec nebylo znát, že se poměřují první a poslední tým ligy. A sparťanští fandové pokřikem "Hřebík ven" dávali najevo, kdo je podle nich hlavním viníkem momentálního tápání.

Utkání Viktoria Žižkov - Sparta Praha
zdroj: ČTK

Dokud měli domácí síly, sparťané se přes jejich důsledné napadání i vinou své bídné kombinace dostávali jen těžko. Letenský tým spasila až 38. minuta: Grajciar, hrající poprvé na jaře v základní sestavě, rozjel rychlý brejk a záložník Přikryl ho zakončil nepovedeným centrem, jenž se paradoxně změnil v gólovou střelu.

Přikryl tak při svém druhém startu ve Spartě oslavil první branku, která tým nasměrovala na vítěznou stezku. Žižkov na konci poločasu ještě mohl vrátit do hry útočník Bálek, proti kterému se vytáhl dobrým zákrokem Vaclík, na podzim ještě opora Viktorie.

Sparta si hodně pomohla i vydařeným vstupem do druhé půle. Už po pěti minutách se Grajciar blýskl druhou gólovou přihrávkou a Kweuke zblízka nasměroval míč pod břevno. Po chvíli si oba hráči mohli role vyměnit, ale Grajciarovu střelu vykopl z brankové čáry domácí Bartl.

A tříbrankový náskok Spartě nedali ani dvakrát nebezpečně střílející Přikryl ani autor druhé branky Kweuke. I tak ale nebylo pochyb, že Sparta na Žižkově míří za osmou výhrou za sebou ve vzájemných zápasech. Domácí kouč Nádvorník se bodového zisku na žižkovské lavičce nedočkal ani na šestý pokus.

Utkání Viktoria Žižkov - Sparta Praha
zdroj: ČTk

Viktoria Žižkov - Sparta Praha 0:2 (0:1) Branky: 38. Přikryl, 50. Kweuke. Rozhodčí: Drábek - Chytil, Lakomý. ŽK: Hílek, Milosavljev, Sivrič, Slodowy, Valenta - Krejčí. Diváci: 4218.

Žižkov: Ticháček - Bartl, Bodeček (10. Lafrance), Kropík, Slodowy - Sivrič (60. Kotyza), Valenta, Sloboda (79. Jurčo), Hílek, Milosavljev - Bálek. Trenér: Nádvorník.

Sparta: Vaclík - Vidlička, J. Brabec, Jarošík, Pamič - Přikryl, Hušbauer, Grajciar (90.+1 Kerič), Krejčí (88. Sionko) - Matějovský - Kweuke. Trenér: Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články