Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Liberec fantasticky otočil utkání s Boleslaví

Liberec - Fotbalistům Liberce se povedl senzační obrat, v přímém souboji o druhé místo porazili Mladou Boleslav 2:1. Severočechy spasily až branky Gebre Selassieho a Bosančiče ze třetí minuty nastaveného času, do té doby hosté vedli gólem Kúdely ze 30. minuty. Liberec se tak drží tři body za vedoucí Spartou, Boleslav přišla o jarní vítěznou sérii.

Utkání Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Na Liberci bylo hodně znát, jak moc jeho hráči touží odčinit minulý nezdar v Teplicích, který přerušil šňůru devíti výher. Boleslav pod Ještědem ukázala sebevědomí také dost, ale když si vybrala slabší chvilku po dvacáté minutě, mohla jen děkovat brankáři Millerovi. Ten během minuty třikrát skvěle zasáhl proti pokusům Váchy, Rabušice a především proti Štajnerově střele ze šesti metrů. Miller jako by chtěl nechat zapomenout na poslední dva zápasy s Libercem, kdy pokaždé inkasoval čtyři branky.

Liberecký trenér Šilhavý: Ten konec byl neuvěřitelný. I když to byly neskutečně pozitivní emoce, přibyly mi šediny a zase jsem zestárl. Jsem vyčerpaný, jako bych ten zápas hrál sám.

Boleslavský trenér Koubek: Spáchali jsme fotbalovou sebevraždu. Ztratit tak důležitý zápas, z toho jsem smutný. Měli jsme na dosah, abychom se dotáhli na druhé místo v lize, místo toho jsme si to strašně lehkovážně pokazili. Takový zápas nám asi na psychice nepřidá, uvidíme, jaké stopy to na týmu zanechá.

Domácím se luxus v podobě promarnění tolika šancí rychle vymstil. Jejich nejistá obrana, ve které byla znát absence základních stoperů Nezmara a Karišika, po půlhodině nezastavila brejk Boleslavi a Kúdela přesnou dorážkou a čtvrtým jarním gólem dokázal, jakou formu v poslední době nabral. Liberec branka soupeře rozhodila: dokumentovalo to i nedorozumění beka Fleišmana s brankářem Bičíkem, po kterém si domácí málem dali vlastní gól.

Posledních sedm zápasů Liberce s Boleslaví přineslo v průměru pokaždé tři branky a i tentokrát se při ofenzivních manévrech bylo na co dívat. Boleslavský stoper Janíček po rohu málem pojistil vedení hostů druhou brankou. A blízko gólu byl i Zahustel. Liberec se postupně propadal do křeče, z níž jej nedostal ani Rabušic, který selhal při sólovém úniku v 78. minutě. Na druhé straně po brejku nedal hostům pojistku ani Kúdela mířící do tyče.

Theodor Gebre Selassie: Byla to totální euforie, exploze, výbuch... Člověk v prvních chvílích ani nemůže věřit, že se něco takového fakt stalo, ale i to je fotbal. Ani nemůžu mluvit. Takové zápasy jen tak nezažijete. Všechno bylo špatně a najednou takový obrat.

Hosty asi nenapadlo, jak moc je promarněné brejky mohou mrzet. Když už i domácí fanoušci ztráceli naději, přišel šokující obrat. Ve třetí minutě nastaveného času reprezentant Gebre Selassie ranou zpoza šestnáctky vyrovnal a za půl minuty ten samý kousek předvedl i střídající Bosančič. Liberecké publikum se rázem místo chmur topilo v euforii.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:1)

Branky: 90+3. Gebre Selassie, 90+3. Bosančič - 30. Kúdela. Rozhodčí: Paták - Jiřík, Gallo. ŽK: Šírl, Kulič, Ščuk, Mareš. Diváci: 4358.

Sestavy:
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič (79. Bosančič), Polák, Fleišman - Vácha, Janů (64. Hadaščok) - Šural, Štajner, Breznaník - Rabušic (79. Musiol). Trenér: Šilhavý.
Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Janíček, Šírl - Zahustel, Kúdela, Ščuk - Fillo (61. Štohanzl), Kulič (90. Táborský), Chramosta (69. Mareš).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články