Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Prezident Brescie o Serii A: Jestli nás přinutí hrát, klidně vše prohrajeme kontumačně

S dalším radikálním názorem přišel po krátké době prezident fotbalové Brescie Massimo Cellino. Tentokrát prohlásil, že pokud bude italská liga v letošní sezoně pokračovat, nepošle svůj tým na hřiště.

Prezident Brescie Massimo Cellino a Mario Balotelli
zdroj: AP autor: Filippo Venezia

V Itálii, která je pandemií koronaviru nejvíce zasaženou zemí v Evropě, se fotbal nehraje od 9. března. Vláda nedávno oznámila, že zavedená omezení se budou uvolňovat až po doporučení odborníků.

Vedení Serie A přesto doufá, že i díky uvolnění června a července po přesunutí Eura na příští rok se podaří soutěž dokončit. Podle Cellina však tato snaha nemá smysl. "Hrálo by se bez diváků a navíc bychom riskovali zdraví hráčů. Je to šílený nápad," řekl šéf posledního týmu tabulky.

"Jestli nás přinutí hrát, klidně k zápasům nenastoupíme a vše prohrajeme kontumačně 0:3. Čistě z respektu k lidem z Brescie a jejich nejbližším, kteří už nejsou mezi námi," pokračoval třiašedesátiletý Cellino, jenž se stal kvůli svým názorům terčem kritiků, kteří za jeho postojem vidí pouze snahu udržet klub díky anulování ročníku v lize.

"Je mi jedno, jestli sestoupíme. Do teď jsme si to zasloužili a samozřejmě na tom mám i já svůj podíl," prohlásil. "Sezona musí skončit 30. června, kdy mají kluby účetní uzávěrku a také končí hráčské smlouvy. Kdybychom ji prodloužili, bude třeba změnit smlouvy, přestupní trh, dohody s bankami, začátek nového ročníku. A kvůli čemu?" zeptal se.

"Je to arogantní a nezodpovědný nápad. Jestli chce být UEFA užitečná, tak ať do Brescie pošle respirátory a kyslíkové láhve," zakončil Cellino.

Zdroj
ČTK, Gazzetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články