Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Castillejo o karanténě v Itálii: V supermarketu to vypadalo jako v nemocnici

Itálie ohlásila v úterý kvůli pandemii koronaviru celostátní karanténu. Velmi vážná je dlouhodobě situace v Miláně a jeho okolí, což potvrzuje i španělský záložník Samuel Castillejo z tamějšího AC. Pětadvacetiletý fotbalista přirovnal nákup v supermarketu k návštěvě nemocnice a také zdůraznil, že lidé mohou s ohledem na šíření onemocnění vycházet z domu jen s povolením a ve výjimečných případech.

Samuel Castillejo z AC Milán
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Itálie je po Číně, odkud se nákaza začala koncem prosince loňského roku šířit, nejvíce zasaženou zemí. Novým typem koronaviru bylo nakaženo přibližně 17 tisíc lidí a téměř 1300 už zemřelo. Fotbalová Serie A byla minimálně do 3. dubna přerušena.

"Od pondělí jsme doma a řekli nám, že to bude asi na týden. Myslím si však, že to bude trvat déle, protože byli pozitivně testováni další hráči," řekl Castillejo v rozhovoru pro španělský rozhlas. "Ven můžete jít jen s povolením a ve výjimečných případech. Můžete jít do práce, k lékaři nebo na nákup," dodal.

"Musíte ovšem jít sám a k nikomu se nepřibližovat. Minulý týden jsem byl v supermarketu a vypadalo to tam jako v nemocnici. Všichni měli roušky a rukavice," přidal Castillejo.

Zatímco byl zvyklý na každodenní aktivitu a pevný režim, s životem v karanténě se sžívá těžce. "Spím, vařím, uklízím a volám si s rodinou," zakončil bývalý hráč Málagy a Villarrealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články