Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Přesvědčivá výhra. Viktoria Plzeň rozstřílela 4:0 ruský Groznyj

Zatím jsou v přípravě stoprocentní. Fotbalisté Plzně vstoupili do rakouského soustředění drtivým vítězstvím 4:0 nad ruským Achmatem Groznyj a v letní přípravě vyhráli i pátý zápas. Dva góly českého mistra vstřelil v prvním poločase Michael Krmenčík.

Slavící plzeňští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Už v osmé minutě Krmenčík otevřel skóre po Řezníkově přihrávce a v 31. minutě skóroval reprezentační útočník ze samostatného úniku. Těsně před koncem poločasu přidal třetí gól Jan Kopic, který si poradil s dvěma obránci i brankářem. 

V 58. minutě uzavřela skóre letní slovenská posila Roman Procházka střelou po odraženém míči. "Neměli jsme vepředu ani vzadu moc ztrát, zvládali jsme rychlé protiútoky, to bylo důležité. Obrana fungovala dobře, do šancí jsme soupeře moc nepouštěli. A když už něco měli, tak jsme to zvládli vyřešit," uvedl brankář Západočechů Matúš Kozáčik.

"První plus je, že se nám nikdo oproti loňskému utkání s Fürthem nezranil. Druhé plus je výsledek, podle mého názoru jsme odehráli nejlepší utkání v přípravě. Jsme rádi, že výkony gradují a jdeme tou cestou, kterou chceme jít," řekl pro plzeňský web trenér Pavel Vrba.

Plzeňský tým udržel čisté konto ve čtvrtém z pěti přípravných duelů. Druhé utkání v Rakousku sehraje Viktoria v úterý s nováčkem rakouské ligy Innsbruckem a v sobotu pak vyzve ukrajinského vicemistra Dynamo Kyjev.

Přípravné utkání ve Westendorfu:

Viktoria Plzeň - Achmat Groznyj 4:0 (3:0)

Branky: 8. a 31. Krmenčík, 44. Kopic, 58. Procházka.

Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník (62. Havel), Pernica, Hubník (62. Hájek), Limberský (62. Kovařík) - Hrošovský (46. Hořava), Procházka (83. Štursa) - Petržela (46. Ekpai), Čermák (62. Kolář), Kopic (78. Zeman) - Krmenčík (62. Řezníček). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články