Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Přes výhru 3:0 vládne v Arsenalu smutek. Je to trochu směšné, říká Rosický

Londýn – Arsenal byl blízko senzace. Ač londýnský klub nedokázal smazat čtyřgólové manko z prvního osmifinálového zápasu Ligy mistrů proti AC Milán a dal pouze tři góly, i vyřazení může být velkou vzpruhou. Trenér Arsene Wenger doufá, že statečný boj v odvetě pomůže Arsenalu v zajištění postupu do příštího ročníku nejprestižnější klubové soutěže.

Hlavním cílem je nyní udržet se v Premier League mezi nejlepší čtyřkou týmů. "Je to pro hráče velké zklamání, ale tým to utuží," doufá Wenger. Arsenal nyní drží čtvrté místo, Chelsea je o tři body zpět.

Málokdy se stane, že tým, který vyhraje nad AC Milán 3:0, po zápase truchlí. "Jsme zklamaní, protože postup jsme měli na dosah," řekl po zápase Wenger. "Šance jsme měli, ale nezvládli jsme to, i když jsme byli hodně blízko. Naši hráči podali bezchybný výkon, byli fantastičtí, můžeme jim jen gratulovat. Tohle je jeden z těch večerů, kdy mohou být hrdí, že hrají za tenhle klub. Dali do toho absolutně všechno," uvedl Wenger. "Když vyhrajete doma 3:0, můžete jen říci hráčům 'dobrá práce,'" dodal.

Rosický je na tým hrdý

Záložník Tomáš Rosický byl na svůj tým hrdý. Londýnský celek podle něj téměř dokázal to, co se zdálo nemožné. "Na tým jsem hrdý. Porazili jsme AC Milán 3:0, přesto odcházíme zklamaní. To je trochu směšné, ale pokazili jsme si to v prvním zápase," uvedl Rosický v rozhovoru pro uefa.com. "Věděli jsme, že nemáme co ztratit, tak jsme se do toho dali všechno a všichni viděli, co se stalo. Občas se zázraky dějí a dnes jsme mu byli hodně blízko," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmilfinále: Arsenal - AC Milán

Právě Rosický byl klíčovou postavou Arsenalu při snaze o dotažení čtyřgólového manka a fanoušci ho na webu UEFA vyhlásili nejlepším hráčem utkání. Mimo jiné proto, že se postaral o druhý gól Arsenalu a táhl ofenzivu Londýňanů.

"Když jsem dal ten druhý gól, cítil jsem, že jsme schopní dát další dva. Hodně nám pomohl první gól Koscielného, který nás nabudil. Kdybychom přidali i ten čtvrtý gól, tak jsem přesvědčen, že bychom postoupili. Bohužel jsme si po té první půli, do které jsme dali všechno, už nevytvořili takový tlak. Přesto šance byly. Po takovém výkonu ale nemohu nikomu nic vytknout," dodal kapitán české reprezentace.

V týmu AC sice zavládla radost z postupu, ale zároveň zklamání z výkonu. "Musím říct, že po porážce jsem ještě nebyl tak šťastný," přiznal trenér Massimiliano Allegri. "Postoupili jsme a to je hlavní. I když jsme měli hrát mnohem lépe. Nemyslím si, že by tým k utkání špatně přistoupil. Nedařilo se nám udržet míč. Arsenal nás zatlačil svou hrou a za to zaslouží uznání," pochválil soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články