Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Potvrzeno: Arsenal se bude snažit pozvednout Arteta

Vlna spekulací britských médií se stala realitou. Novým trenérem fotbalistů Arsenalu je Mikel Arteta. Bývalý španělský záložník, který doposud asistoval Pepu Guardiolovi v Manchesteru City, střídá dočasného kouče Fredrika Ljungberga, jenž nahradil Unaie Emeryho. Toho vedení londýnského klubu kvůli neuspokojivé výkonnosti týmu odvolalo koncem listopadu.

Trenér Mikel Arteta pózuje s dresem Arsenalu
zdroj: twitter.com/Arsenal

"Stát se trenérem jednoho z největších klubů na světě je pro mě velkou ctí. V diskusích s majiteli (Stan a Josh Kroenkeovi, pozn. autora) jsme se shodli, že je zapotřebí vrátit Arsenal mezi nejlepší a usilovat o trofeje," řekl Arteta, který podepsal smlouvu na tři a půl roku.

"Samozřejmě si uvědomuji, že k dosažení konkrétních cílů nás čeká spousta tvrdé práce. Jsem ovšem přesvědčen, že se nám to povede. Zároveň jsem realista a vím, že kýžený progres nenastane přes noc," dodal.

Sedmatřicetiletý rodák ze San Sebastianu odehrál během let 2011 až 2016 za Arsenal 150 zápasů a dvakrát oslavil zisk prestižního FA Cupu. Po ukončení kariéry spolupracoval s krajanem Guardiolou v Manchesteru City.

Jeho úkolem bude pozvednout londýnský klub, jenž se v posledních týdnech topí ve výsledkové i výkonnostní krizi. Po sedmnácti kolech okupuje až 10. místo v tabulce Premier League s propastnou ztrátou 27 bodů na vedoucí Liverpool a sedmibodovou na pozice zaručují místenku v příštím ročníku Ligy mistrů.  

Sobotní utkání na stadionu Evertonu, za který Arteta v minulosti také dlouhodobě hrával, ještě odkoučuje Ljungberg.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články