Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

De Bruyne skolil Arsenal. Liverpool nezaváhal a po ztrátě Leicesteru vede o 10 bodů

K prvnímu titulu po 30 letech mají fotbalisté Liverpoolu zase o něco blíže. V 17. kole totiž udolali srdnatě vzdorující Watford 2:0 a tabulku Premier League vedou s náskokem 10 bodů před Leicesterem, který doma remizoval s Norwichem 1:1. Třetí Manchester City venku zametl s Arsenalem a ztrácí 14 bodů. Chelsea nečekaně prohrála s Bournemouthem, Tottenham loupil ve Wolverhamptonu a Manchester United remizoval s Evertonem.

Kevin De Bruyne z Manchesteru City oslavuje gól na hřišti Arsenalu
zdroj: PA autor: John Walton

"Citizens" vykročili za vítězstvím už v prvním poločase, ve kterém se dvakrát prosadil Kevin De Bruyne a jednou Raheem Sterling. Pak už zápas v poklidném tempu kontrolovali a spravili si chuť po porážce v derby s Manchesterem United v minulém kole. 

Arsenal se naopak nadále trápí. V dosavadních pěti duelech pod vedením asistenta Freddieho Ljungberga, jenž na konci listopadu nahradil odvolaného Unaie Emeryho, zvítězil pouze jedinkrát a patří mu až devátá příčka.

Liverpool prodloužil rekordní sérii

Svěřenci německého kouče Jürgena Kloppa, který v pátek podepsal novou smlouvu do roku 2024, tak potvrdili nejúspěšnější vstup do soutěže v klubové historii. V 17 zápasech totiž získali 49 bodů a mezi anglickou elitou jsou už 34 duelů neporažení.

"Reds" udeřili poprvé ve 38. minutě z první vážnější šance. Salah se na konci rychlého protiútoku uvolnil přes obránce a technickou střelou z hranice velkého vápna překonal svou slabší pravou nohou bezmocného gólmana Bena Fostera.

Watford mohl vzápětí srovnat, ale osamocený Ismaila Sarr netrefil před poloodkrytou brankou poskakující míč.

Ve druhém poločase už favorit vítězství uhájil, i když přesný zásah Sadia Maného odvolal kvůli těsnému ofsajdu VAR a na druhé straně trefil přímo z rohu Gerard Deulofeu tyč.

Konečnou podobu výsledku dal v poslední minutě efektní patičkou znovu Salah. Nový trenér Watfordu Nigel Pearson tak začal nové angažmá porážkou a jeho tým zůstal na posledním místě se ziskem 9 bodů. Ještě žádnému klubu v historii Premier League se v takové situaci nepodařilo vybojovat záchranu v soutěži.

Leicester doma nečekaně remizoval, Chelsea senzačně prohrála 

Norwich poslal do vedení z rychlého brejku finský útočník Teemu Pukki. Favorit ovšem vyrovnal v 38. minutě, kdy si hlavičku Jamieho Vardyho srazil po rohovém kopu do sítě brankář Tim Krul.

Vardy trefil ve druhém poločase tyč a měl i další šance, ale "Foxes" to na výhru nestačilo. Nejlepšímu střelci soutěže navíc skončila osmizápasová gólová série.

Čtvrtou porážku z posledních pěti ligových zápasů utrpěla Chelsea. "Blues" nebyla nic platná střelecká převaha a Bournemouthu podlehli po gólu Dana Goslinga 0:1.

Český útočník Matěj Vydra strávil při vítězství Burnley 1:0 nad Newcastlem celé utkání na lavičce náhradníků. Jediný gól vstřelil Chris Wood.

Greenwood stanovil remízu s Evertonem, Vertonghen spasil Tottenham

Manchester United remizoval doma 1:1 s Evertonem poté, co mu alespoň bod zachránil v závěru osmnáctiletý Mason Greenwood. V tabulce se před ně dostal Tottenham, který vyhrál 2:1 na hřišti Wolverhamptonu.

"Red Devils" prohrávali od 36. minuty, kdy si dal vlastní gól švédský obránce Victor Lindelöf. Střídající Greenwood vyrovnal v 77. minutě a stal se třetím nejmladším ligovým střelcem na Old Trafford.

United patří v tabulce šesté místo o bod za Tottenhamem, jenž si s Wolves poradil až díky gólu Jana Vertonghena v první minutě nastavení. "Spurs" předtím poslal do vedení Lucas Moura, ale domácí v 67. minutě vyrovnali zásluhou Adama Traorého.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:

Liverpool - Watford 2:0 (38. a 90. Salah), Burnley - Newcastle 1:0 (58. Wood), Chelsea - Bournemouth 0:1 (84. Gosling), Leicester - Norwich 1:1 (38. vlastní Krul - 26. Pukki), Sheffield United - Aston Villa 2:0 (50. a 73. Fleck), Southampton - West Ham United 0:1 (37. Haller), Manchester United - Everton 1:1 (78. Greenwood - 36. vlastní Lindelöf), Wolverhampton - Tottenham 1:2 (67. Traoré - 8. Lucas, 90.+1 Vertonghen), Arsenal - Manchester City 0:3 (2. a 40. De Bruyne, 15. Sterling), Crystal Palace - Brighton 1:1 (76. Zaha - 54. Maupay).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články