Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arsenal nenastartovalo ani odvolání Emeryho. Sebevědomí hráčů je na nule, uznal Ljungberg

Krize fotbalistů Arsenalu nebere konce. Po domácí porážce s Brightonem čekají už devět soutěžních utkání na vítězství, což se londýnskému velkoklubu stalo naposledy v roce 1977. V tabulce Premier League jsou "Gunners" až desátí s pětibodovým náskokem na pásmo sestupu.

Fotbalisté Arsenalu po inkasované brance od Brightonu
zdroj: imago sportfotodienst autor: David Klein

Jak se zdá, ani vyhazov trenéra Unaie Emeryho nepřinesl kýžený efekt. Mužstvo z anglické metropole totiž nejprve s notnou dávkou štěstí remizovalo na stadionu devatenáctého Norwiche 2:2 a následně prohrálo 1:2 s třináctým Brightonem.

"Sebevědomí hráčů je na nule. V prvním poločase se báli dostat míč a víceméně jen stáli bez jakéhokoli pohybu. Musíme si o tom promluvit," řekl po pondělním kolapsu před vlastními příznivci provizorní kouč Fredrik Ljungberg.

Skóre utkání otevřel ve 36. minutě Adam Webster a zasadil Arsenalu už desátou ránu v sezoně po standardní situaci. Začátkem druhé půle sice dokázal zareagovat Alexandre Lacazette, ale konečný výsledek stanovil v 80. minutě hostující Neal Maupay. 

Ljungberg si tíhu aktuální situace uvědomuje a věří, že jeho svěřenci zabodují naplno už v nadcházejícím venkovním duelu s West Hamem.

"Kluci potřebují vyhrát a zvednout si sebevědomí. Jsou toho schopni, což ukázali minimálně na začátku druhého poločasu, kdy hráli dvacet minut opravdu dobře."

Během zmíněné pasáže dokonce Arsenal vstřelil i druhý gól, ale Davida Luize o něj připravil videorozhodčí. "Verdikt VARu byl správný. V té době jsme nicméně ukázali, jak se chceme prezentovat," dodal švédský stratég, jenž zároveň zdůraznil, že krátká časová sekvence k vítězství nestačí.  

"Musíme hrát konstantně dobře. Žádnému soupeři v Premier League nelze lehkovážně odevzdat celý poločas. Je zapotřebí se z toho poučit."  

Napětí na Emirates Stadium

Dlouhá série bez zisku plného počtu bodů se pochopitelně projevuje i v ochozech, z nichž se častokrát během domácích střetnutí line pískot.

Fredrik Ljungberg (vpravo) a Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

"Je jasné, že averze fanoušků může ovlivnit výkonnost hráčů. Na kvalitě, kterou bezesporu mají, v ten moment nezáleží. Jsou to lidé z masa a kostí a vzrůstající tlak samozřejmě cítí," poznamenal Ljungberg, o jehož budoucnosti v klubu se rozhodne v dohledné době.

"Miluji Arsenal a budu se snažit ze všech sil, abych byl maximálně nápomocen v dalších zápasech. To můžu slíbit," zakončil s nadhledem Ljungberg.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, arsenal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články