Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Pokousání psem nebo popáleniny u vaření. Hráči Manchesteru sbírají doma kuriózní zranění

Kvůli koronaviru musí zůstát v domácím prostředí, ale ani tam se fotbalistům Manchesteru United nevyhýbají zranění. I když jde spíše o úsměvné potíže. Ať už se jedná o kuriózní momenty při vaření, nebo nešťastný incident při hraní s vlastním psem.

Fotbalisté Manchesteru United se radují z gólu v derby
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

V Česku už se fotbalisté pomalu vrací ke společným tréninkům a vyhlíží opětovný start sezony, v Anglii je ale k takovému momentu zatím kvůli koronavirové pandemii daleko. Hráči tak místo zápasů a přípravy na hřišti tráví čas doma. A tam začínají sbírat zranění.

Ta paradoxně většinou nejsou způsobena tréninkem, ale spíše dalšími aktivitami, které fotbalisté provozují k "zabití" času. O několika takových momentech, jež v posledních dnech musel řešit, promluvil doktor Manchesteru United Steve McNally.

"Naštěští je většina hráčů v pořádku a nemáme výraznější potíže. I když se objevilo pár neobvyklých problémů jako pokousání psem nebo zranění během zkoušení vařit," přiznal ve vyjádření pro klub.

K incidentu při vaření paradoxně vedla rada od výživového poradce, která několik hráčů zaujala. "Poslal jim účet na Instagramu s kuchařskými lekcemi, takže spousta kluků začala pracovat na nových schopnostech. A jeden, dva se u toho zranili," prozradil doktor v současnosti pátého celku Premier League.

Domácí izolace ale může kromě kuriózních zranění vést také k vážnějším potížím. Zejména se může projevit na psychickém stavu hráčů. Brankář United Matěj Kovář v nedávném rozhovoru pro web ČT sport přiznal, že už pociťuje jistou krizi. (VÍCE ZDE) Doktor McNally se svým týmem se proto zaměřuje i na tuto oblast.

"Pokud půjdou věci, jak doufáme, dostaneme se k tréninku alespoň ve skupinách za měsíc, dva, což bude pozitivní. Čím déle to ale bude trvat, tím více musíme být aktivní v podpoře psychické stránky hráčů," řekl.

"Nechceme, aby měli obavy z psychických problémů. Je to důležité a jsme obezřetní. Dáváme pozor na jednoho, dva hráče ve směru, jak je známe jako individuality. Tréninky každý den jsou hodně soutěživé a budou jim chybět. Denní vtípky i pozitivní nálada. Vím, že spolu komunikují alespoň po WhatsAppu, ale to není to samé," konstatoval s tím, že někteří hráči mají pořád co dělat, ale jiní mohou mít problémy, jak vyplnit čas.

Svěřenci Ole Gunnara Solskjära jsou pod drobnohledem, i co se týče fyzického stavu. Od trenérů mají plán, který musí dodržet. Pravidelně jim je kontrolována váha, správná výživa a další ukazatele.

Pro hráče je zajištěný pečlivý servis, kdy jim domů chodí dostatečně kvalitní potraviny, aby se nevrátili do tréninkového procesu v zanedbaném stavu.

"Všichni to známe. Pokud se nudíme, je snadné hodně jíst. Hráči si teď mohou vybírat z různých připravených balíčků. Ale uvidíme, jak na tom budou, až se vrátí," dodal.

Zdroj
ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články