Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Podobnou výzvu jsem v kariéře nezažil, překvapil Klopp po skalpu rezervy "Villans"

Roli favorita ustáli fotbalisté Liverpoolu s předhledem, ale trenér Jürgen Klopp přiznal, že příprava na zápas třetího kola FA Cupu proti Aston Ville (4:1) byla pro něj dosud nepoznanou výzvou. Soupeř totiž kvůli koronaviru v A-týmu nasadil neznámé hráče z rezervního mužstva.

Fotbalisté Liverpoolu oslavují gól v utkání FA Cupu
zdroj: REUTERS

Aston Villu zasáhla epidemie koronaviru ve čtvrtek, kdy musela mimo jiné uzavřít tréninkové centrum. První tým musel do izolace a premiérového startu za áčko se v pohárovém utkání s úřadujícím ligovým mistrem dočkalo 16 hráčů, zatímco na lavičku místo trenéra Deana Smithe usedl kouč výběru do 23 let Mark Delaney.

Liverpool senzaci nepřipustil a po dvou gólech Sadia Maného a trefách Georginia Wijnalduma s Mohamedem Salahem bez problémů zvítězil. "Ale mladíci z Aston Villy hráli dobře," hodnotil Klopp. "Byl to ošemetný zápas, protože jsem neměl nejmenší tušení, koho proti nám postaví. Podobnou výzvu jsem v kariéře dosud nezažil," dodal.

"Připravili jsme si materiály pro týmovou poradu, ale pak jsme je museli všechny hodit do koše a začít od znova. Ale to je fotbal a i hráči z akademií jsou dobří a umí hrát. Když si nedáte pozor, tak se dostanete do problémů," uvedl Klopp

"Předloni jsme proti Aston Ville nastoupili s mladíky my a také nehráli špatně," připomněl německý trenér čtvrtfinále Ligového poháru z prosince 2019, kdy kvůli účasti na mistrovství světa klubů nastoupili za Liverpool hráči z rezervy a s Aston Villou prohráli 0:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články