Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň v Bělehradě příliš nezářila, ale veze příjemnou remízu

Dobrý trávník, plné tribuny a fotbalová atmosféra – v takové kulise se hrál v Bělehradě první zápas 2. kola Evropské ligy mezi Partizanem a Viktorií Plzeň. Lídr tuzemské ligy si přijel pro výsledek, který by mu v odvetě za týden v Plzni pomohl stvrdit postup. To se nakonec podařilo, když utkání skončilo celkem zaslouženou remízou 1:1, což je pro příští čtvrtek v Plzni dobrý základ. "Hraje se na dvě utkání a z toho pohledu jsme spokojení. Soupeř má ale výrazné individuality a odveta v Plzni bude těžká," uvedl trenér Pavel Vrba.

Utkání Partizan Bělehrad - Viktoria Plzeň
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Žádná přehlídka vyložených šancí se nečekala a ani nekonala. Na první ohrožení Hrušky, který v brance Plzně dostal tradičně v poháru přednost před Kozáčikem, došlo v jedenácté minutě, poté co plzeňský gólman při odkopu poslal míč na kopačky domácích hráčů. Jenže ti jej z rychlého kontru poslali vysoko nad jeho branku.

Hlavně na začátku utkání bylo vidět, že oba týmy jsou po zimní pauze. V útoku Partizanu byli největší hrozbou afričtí hráči se zkušenostmi ze slovenské ligy - pohyblivý Soumah a důrazný střelec Tawamba. Na druhé straně byl zase Krmenčík. Ten po dvaceti minutách po závaru před brankou Partizanu poslal míč do branky, ale gól správně nebyl uznán pro ofsajd.

Plzeň se snažila víc držet míč, kombinovat, ale začátek sezony byl hlavně na finální nahrávce hodně znát. Domácí se spíš snažili využívat každé příležitosti k rychlému útoku. Ty však dlouho většinou končily daleko před brankou Hrušky.

Až po půl hodině přišel náznak šance srbského celku. Tawamba získal za polovinou hřiště balon, krásně nahrál do běhu Soumahovi a ten dal na Pantiče, jeho centr už ale sebral jen Hruška. O pět minut později už se zrodila větší příležitost. Krmenčík ztratil na polovině hřiště míč, ten se dostal k Soumahovi, ale Hruška první velkou šanci zápasu vyřešil. Nohou stačil míči zabránit v cestě do branky. Z následujícího rohu pak Tawamba poslal míč hlavou těsně nad břevno.

Hráči Partizanu si o přestávce uvědomili, že nemají na co čekat a tlačili se víc do útoku. Plzeňští hráči nezvykle často nakopávali míče a kombinace se jim moc nevedla.

Partizan hlavně zásluhou urostlého Kamerunce Tawamby začal dělat obraně českého celku problémy. A v 58. minutě  už Hruška a spol. jeden z nich vyřešit nedokázali, když Kamerunec hlavičkoval přesně – 1:0. "Byl to jednuduchý gól po našich chybách," konstatoval plzeňský kapitán Roman Hubník. 

V 63. minutě zase Tošič trochu zamotal Limberského a vystřelil k tyči, Hruška byl u ní ale včas.

Viktoria kopala první roh až 68. minutě, poté co se do náznaku šance dostal Kopic, ale jeho tečovaná střela skončila daleko mimo branku. Plzeň v útoku většinou spoléhala na Krmenčíka, který ale tentokrát neznamenal pro obranu takové nebezpečí, jako tomu bývalo na podzim.

Vyrovnat tak mohl čtvrt hodiny před koncem Limberský, jemuž poslal míč proti noze ve vápně soupeře Kopic – sražená střela, ale skončila těsně vedle branky. To Plzeň konečně trochu nastartovalo.  

Deset minut před koncem však pronikl po levé straně do vápna Plzně rychlý Pantič, ale jen takt tak, že trefil tribunu. Pak udeřila Plzeň. Zemanův přetažený centr na zadní tyč vrátil hlavou Krmenčík na Řezníka a ten vyrovnal.

Pak Mitrovič dostal druhou žlutou kartu a hned i červenou. Takže domácí dohrávali v deseti a to plzeňskému týmu jen usnadnilo cestu k remíze.

Trenér Pavel Vrba byl s výsledkem spokojený. "Uhráli jsme velice solidní výsledek, který je důležitý. Dát branku na soupeřově hřišti je pozitivní," ovšem přiznal nedostatky. "V některých fázích zápasu se ukázalo, že je teprve začátek sezony, ale dokázali jsme dát gól a ve druhé půli jsme zlepšili mezihru a hráli lépe." 

David Limberský konstatoval, že to bylo hodně těžké utkýání. "Byl to první soutěžní zápas. V první půli jsme měli hodně ztrát míče. Ve druhé půli jsme pak už začali hrát. Nakonec je s výsledkem spokojenost."

"Byl to těžký zápas. Chtěli jsme hrát jednoduše, až po tom gólu jsme se tlačili víc dopředu," dodal Hubník.  

Partizan Bělehrad – Plzeň 1:1

Branky: 58. Tawamba – 81. Řezník. ŽK: Mitorvič – Hrošovský. ČK: 85. Mitrovič. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis (všichni Řec.). Poločas 0:0.

Partizan: Stojkovič - Vuličevič, N. R. Miletič, Mitrovič, Uroševič - Jankovič, Pantič, Jevtovič, Tošič – Soumah (71. Ivanovič), Tawamba (90. Markovič). Trenér: Djukič.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský – Petržela (61. Zeman), Kolář (78. Čermák), Kopic – Krmenčík (90. Chorý). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články