Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejda upozorňuje na rychlost Partizanu. Nesmíme bláznit. Chtělo by to gól, hlásí

Čekání na další ostrý zápas pro ně pomalu končí. Plzeňští fotbalisté už ve čtvrtek odstartují své působení v play-off Evropské ligy a uvědomují si, že na hřišti Partizanu je nečeká nic jednoduchého. Stoper Viktorie Lukáš Hejda tuší, že Západočeši nesmí hrát v Bělehradě příliš otevřenou partii. Naopak doufá, že lídr nejvyšší české soutěže dokáže na horké půdě vstřelit gól. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek na ČT2 nebo webu ctsport.cz od 20:35.

Lukáš Hejda
zdroj: ČTK/ autor: Chaloupka Miroslav

"Jsou hodně rychlí, hlavně po stranách. Mají šikovné hráče na balonu. Rádi bychom dáli gól a nebudeme chtít nějak bláznit a hrát nahoru dolů," řekl Hejda. "Výsledek úplně říkat nechci, ale chtěli bychom určitě vstřelit gól a nejlépe žádný nedostat," doplnil sedmadvacetiletý stoper.

Na začátku zimní přípravy chyběl kvůli zranění lýtka, ale počáteční tréninkové i herní manko dohnal. "Dá se říct, že stoprocentně jsem začal trénovat až na herním soustředění. Takže ze začátku trošku nějaký výpadek byl. Ale na soustředění jsem to odtrénoval tak nějak všechno a cítím se dobře," uvedl Hejda.

Suverénní lídr české ligy na dvou soustředěních ve Španělsku například deklasoval Legii Varšava 5:1, ale také dostal pětigólové debakly od Salcburku (0:5) a Šanghaje Šen-chua (1:5). "V té přípravě je to těžké. Porazíme 5:1 Legii, pak prohrajeme 5:0, je to tam takové nahoru dolů. Hraje roli únava, ze které pramení chyby," vysvětlil Hejda.

Bouřlivého prostředí na stadionu v Bělehradu se neobává, i když horkokrevní fanoušci Partizanu patří mezi nejproblémovější v Evropě. "Jsou bouřliví, takže atmosféra bude o to lepší. Určitě se každému hráči hraje v téhle atmosféře líp," konstatoval rodák z Bílovce.

Je rád, že plzeňští fotbalisté, kteří hrají vyřazovací fázi EL po čtyřech letech, začínají dvojzápas se srbským mistrem na hřišti soupeře. "Jako malinkou výhodu to osobně vnímám. Přece jenom se mi hraje líp venku a je vždycky lepší, když to můžeme zakončit doma," řekl Hejda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články