Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bouřlivá atmosféra? Není nic lepšího, těší se Hruška na Partizan

Brankář plzeňské Viktorie Aleš Hruška se hodně těší na očekávanou bouřlivou atmosféru na stadionu Partizanu Bělehrad, kde se spoluhráči ve čtvrtek zahájí druhé kolo Evropské ligy. Dvaatřicetiletý strážce prostoru mezi třemi tyčemi věří, že od trenéra Pavla Vrby dostane šanci stejně jako v celé podzimní fázi soutěže. Přípravu před čtvrtečním zápasem plzeňským fotbalistům zkomplikovalo počasí, na hlavním stadionu Partizanu nemůžou trénovat. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek na ČT2 nebo webu ctsport.cz od 20:35.

Aleš Hruška
zdroj: ČTK/AP/ autor: Urs Flueeler

Příznivci Partizanu patří k nejkonfliktnějším v Evropě. Fanklub má přezdívku "Hrobaři" a radikální frakce často bojují i mezi sebou. "Chvilku se mluvilo o tom, že se stadion zavře, čehož jsme se všichni báli. Bouřlivá atmosféra je pro fotbalistu to nejlepší, co může být. Já osobně se těším a věřím, že kluci taky," řekl Hruška.

Na podzim v Evropské lize za Viktorii odchytal všech šest duelů základní skupiny i dva v předkole. V brance by rád zůstal také ve vyřazovací fázi.

"Uvidíme, jak se rozhodne trenér. Věřím, že zápasy ve skupině probíhaly v pohodě, takže doufám, že nastoupím," prohlásil Hruška.

V nejvyšší soutěži chytal výjimečně

Jinou pozici měl v nejvyšší soutěži, kde s výjimkou tří utkání pouze kryl záda Matúši Kozáčikovi. "Bylo to pro mě něco nového. Nějak jsem se s tím sžíval a doufám, že i sžil. Není to ideální. Když to řeknu blbě, tak aspoň něco," podotkl bývalý gólman Žižkova, Příbrami nebo Mladé Boleslavi. Partizan je podle něj velmi silný tým.

Srbský mistr v přípravě na Kypru prohrál s Libercem 1:2 a porazil Teplice 2:0. S teplickým záložníkem a bývalým spoluhráčem z Příbrami Janem Rezkem si o Partizanu telefonoval.

Aleš Hruška:

Souboj Tričkovski vs. Hruška"Čeká nás hodně zajímavý, technický a útočný mančaft s velmi zajímavým útočníkem (Léandrem Tawambou)."

Pár tipů od Jana Rezka

"Vesměs mi řekl to, co jsem viděl na videu, nebo nám řekl trenér, že ten tým je technický, dobrý dopředu, horší dozadu. Takové standardní věci," uvedl odchovanec Sparty.

Plzeň na prvním soustředění ve Španělsku utrpěla i pětigólové debakly od Salcburku (0:5) a Šanghaje Šen-chua (1:5), které však Hruška bere s rezervou. "Nehráli jsme špatně, ale vypadli jsme třeba na pár minutek. Bohužel jsme hráli proti silným soupeřům, kteří nás v těch minutách potrestali. Velkou váhu bych tomu nedával, i když pět gólů je pět gólů. Ale bylo to v únavě, v nějaké zkušební době a dalo se to prominout," prohlásil brankář Viktorie.

Strach z podmáčení trávníku znemožnil trénink

Trávník hlavního stadionu v Partizanu Bělehrad byl kvůli klimatickým podmínkám a hrozbě podmáčení zakryt plachtou. Svěřenci Pavla Vrby se proto budou netradičně připravovat v tréninkovém centru srbského klubu.

"UEFA dnes rozhodla, že na hlavní hrací ploše nemůže být oficiální trénink. Důvodem jsou aktuální klimatické podmínky v Bělehradu, kde sněžilo a hřiště bylo přikryto plachtou. Cílem je maximální ochrana hřiště, aby bylo v co nejlepší kondici na samotné utkání," řekl novinářům tiskový mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Západočeský tým podle kapitána Romana Hubníka nebere přesun tréninku jinam jako komplikaci. "Myslím, že jsme sem přijeli odehrát zítřejší zápas. Jestli trénujeme na hlavním stadionu, nebo někde v centru, až takový problém není," uvedl plzeňský stoper na tiskové konferenci. "Já si ten stadion osahám zítra na nějaké rozcvičce. Budeme mít dostatek času si to vyzkoušet, jak světla, tak hřiště. Problém v tom určitě nevidím," doplnil třiatřicetiletý Hubník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články