Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzeň neměla kopat proti Teplicím penaltu, přiznala komise rozhodčích

Fotbalisté Plzně neměli podle komise rozhodčích FAČR v nedělním utkání 11. ligového kola proti Teplicím zahrávat penaltu. Hlavní sudí Karel Hrubeš se dopustil chyby, když v 83. minutě nesprávně nařídil pokutový kop poté, co míč spadl ve vápně na ruku ležícího záložníka hostů Tomáše Kučery.

Utkání Plzeň - Teplice
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

Plzeňský Tomáš Hořava z penalty trefil jen tyč. Mistrovská Viktoria i tak udržela vítězství 1:0 a v tabulce je na druhém místě se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Slavia Praha.

Chybu podle komise udělal v neděli i rozhodčí Ondřej Lerch, který naopak měl nařídit v utkání Jablonce se Slováckem penaltu proti domácím. Hostující Jan Navrátil si ve vápně v 61. minutě obhazoval bránícího Matěje Hanouska, který zahrál rukou, ale sudí nechal hru pokračovat. Jablonec zvítězil 2:0 dvěma góly z prvního poločasu.

Ve druhé lize se dvou chyb ve prospěch Hradce Králové v utkání s Třincem dopustil rozhodčí Jan Mikyska. Nejprve v 61. minutě podle komise nesprávně nařídil pro domácí "Votroky" penaltu, z které Milan Černý rozhodl o výhře 1:0, a o sedm minut později měl naopak odpískat pokutový kop pro hosty za vražení do soupeře.

Chyboval také rozhodčí Jakub Vojkovský, když v sobotním utkání v Pardubicích vyloučil ve 38. minutě ústeckého brankáře Jiřího Lindra za faul mimo pokutového území. Jelikož na ním byl ještě spoluhráč, měl gólmanovi udělit jen žlutou kartu za bezohledné kopnutí soupeře. Pardubice v přesilovce zvítězily 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články