Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si po Římu napravila reputaci, proti Teplicím jí stačila trefa Čermáka

Po výprasku od AS Řím si Plzeň spravila chuť v ligovém duelu proti Teplicím. Západočeši se sice dlouho nemohli prosadit, ale v 60. minutě protrhl střeleckou smůlu domácích Čermák a rozhodl o výhře 1:0. V závěru mohl vítězství potvrdit Hořava z pokutového kopu, ale poskytnutou nabídku nevyužil.

Utkání Plzeň – Teplice
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Svěřenci Pavla Vrby si tak spravili chuť po debaklu 0:5 s AS Řím v úterním zápase skupiny Ligy mistrů. Naopak Tepličtí prohráli i druhé ligové utkání pod novým trenérem Stanislavem Hejkalem.

Plzeňský kouč Vrba udělal v základní sestavě tři změny oproti utkání v Římě. Brankář Hruška nahradil nemocného Kozáčika a připsal si první soutěžní start v sezoně. V záloze nastoupili Čermák s Ekpaiem místo Procházky a Zemana.

Domácí brzy převzali iniciativu a soupeře sevřeli. V sedmé minutě Hrošovského přetažený centr zlikvidoval Diviš. Teplický gólman za čtvrt hodiny vyrazil i Hrošovského dalekonosnou ránu. Chvíli poté se do velké šance dostal Krmenčík a zblízka těsně minul.

Plzeňští měli převahu, ale chyběla jim přesnost. Mezi tyče se nevešel Limberského pokus z dálky, Řezník hlavičkoval nepřesně a navíc si při srážce s obráncem přivodil krvavé zranění, ale po ošetření se do hry vrátil. Krátce před pauzou i Krmenčík hlavou zakončoval o kousek vedle.

Po hodině hry aktivní Západočeši otevřeli skóre. Krmenčík v pokutovém území patičkou vrátil míč Čermákovi, který střelou o břevno překonal Diviše. Plzeňský záložník si připsal premiérový soutěžní gól v ročníku.

"Viděl jsem za gólmana a že to spadlo za lajnu. Ale nevěděl jsem, jestli to lízlo lajnu, nebo ne. Nikdo nic nepískal, tak jsem se běžel radovat. Naštěstí to gól byl," popsal Čermák.

Úřadující mistři mohli přidat pojistku, ale Řezník trefil hlavou tyčku a Krmenčík z dobré pozice přestřelil. Nejlepší kanonýr Viktorie poté připravil ideální palebnou pozici pro Hrošovského, i ten však minul branku. Kovaříkovu ránu pak vykopl Diviš.

Domácí dál sahali po druhém gólu, ale jakoby pro ně už byla Divišova branka zakletá. Tyčku trefil hlavou Krmenčík i Hořava z penalty po Kučerově ruce. Teplický tým mohl ještě vybojovat remízu, Horovu střelu však zlikvidoval Hruška a Vondrášek z dorážky zamířil do boční sítě. Viktoriáni už v nervózním závěru těsný náskok udrželi.

"Byla to obrovská gólovka, kterou prostě musím proměnit. Kdybych to trefil dobře, měl to být gól. Je to moje obrovská chyba," litoval Hora, jehož tým v lize neporazil Plzeň podesáté za sebou.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 60. Čermák. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Myška. ŽK: Čermák, Hejda - Čmovš, Ljevakovič, Diviš. Diváci: 9581.

Plzeň: Hruška - Řezník (86. Havel), Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Ekpai (53. Petržela), Čermák (71. Procházka), Kovařík - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Čmovš, Král, Krob - Hyčka (77. Moulis), Ljevakovič, Kučera, Hora - Jindráček (65. Vaněček), Žitný (46. Trubač). Trenér: Hejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články