Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pardubice si poradily s oslabeným Ústím nad Labem, Hradec drží krok s Jihlavou

V duelu 11. kola druhé fotbalové ligy mezi Pardubicemi a Ústím nad Labem přerušili šňůru bez vítězství Východočeši, kteří po třech remízách zabrali a radovali se z triumfu 2:0. Hradec Králové i v oslabení porazil 1:0 Třinec. Východočeský celek vyhrál i páté domácí utkání v sezoně a se ziskem 23 bodů mu patří druhá příčka o skóre za vedoucí Jihlavou. Moravané klesli na poslední místo.

Radující se fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

O jedinou branku vyhroceného zápasu, ve kterém padlo jedenáct žlutých a jedna červená karta, se po hodině hry postaral Milan Černý, když proměnil penaltu za faul Imricha Bedecse. Třinec nebyl daleko od vyrovnání a do poslední velké šance se dostal v nastavení po vyloučení domácího Wesleyho, ale Tomáš Omasta těsně přestřelil.

Třinec po druhé porážce za sebou klesnul na poslední místo o skóre za Táborsko, které dnes remizovalo 1:1 s Prostějovem. Oba celky od příček zajišťujících záchranu dělí tři body.

V kontaktu s čelem tabulky se díky vítězství 3:1 nad Žižkovem drží Varnsdorf. Severočeský celek na páté příčce stejně jako čtvrté Pardubice ztrácí na první Jihlavu čtyři body a tři na Hradec s Českými Budějovicemi. Pražané, kteří venku prohráli počtvrté za sebou, jsou s deseti body čtrnáctí těsně nad hranicí sestupového pásma.

Jihočeši o vítězství rozhodli už v prvním poločase. V jedenácté minutě proměnil Jiří Kladrubský penaltu nařízenou za faul Ondřeje Ševčíka na Matěje Helešice a ve 24. minutě přidal druhý gól David Ledecký, který zakončil rychlou akci po zbytečné ztrátě míče ve středu pole.

Krok s čelem drží také Pardubice, které si poradily 2:0 s Ústím nad Labem a na čtvrté příčce ztrácejí na první Jihlavu čtyři body. Zápas poznamenalo vyloučení hostujícího brankáře Jiřího Lindra v 37. minutě, po němž nejprve využil početní výhodu Adam Fousek a po přestávce přidal druhou branku Michal Petráň.

Domácí vybojovali první vítězství po sérii tří remíz za sebou, severočeský celek naopak potřetí za sebou prohrál a navíc počtvrté z posledních pěti zápasů vyšel střelecky naprázdno.

11. kolo druhé fotbalové ligy:

Sokolov - České Budějovice 0:2 (0:2) Branky: 11. Kladrubský z pen., 24. Ledecký. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Vaňkát. ŽK: Čihák - Javorek, Čavoš, Staněk. Diváci: 615.

Pardubice - Ústí nad Labem 2:0 (1:0) Branky: 40. Fousek, 78. Petráň. Rozhodčí: Vojkovský - Antoníček, Dresler. ŽK: Fousek, Zukal - Pimpara, Miskovič, Bílek. ČK: 37. Lindr (Ústí). Diváci: 752.

Hradec Králové - Třinec 1:0 (0:0)

Táborsko - Prostějov 1:1 (0:0)

Varnsdorf - Žižkov 3:1 (1:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy