Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň má silný tým, soustředíme se na ni, zní z Doněcku

Tel Aviv - Fotbalisté Šachtaru Doněck se momentálně připravují v izraelském Tel Avivu na blížící se souboj s Viktorií Plzeň v Evropské lize a nechtějí nic podcenit. Český tým berou velmi vážně a odmítají názory, že při prosincovém losu vyřazovací fáze měli štěstí.

Willian se raduje z gólu do sítě Chelsea
zdroj: Getty Images autor: Scott Heavey

"Každý říká, že jsme měli štěstí na los. Ale hlavní je, že my si uvědomujeme, proti komu stojíme. Viktoria je stabilní a organizovaný tým. Ukazují velmi dobré výkony, proto se na Plzeň opravdu vážně soustředíme," řekl brankář Šachtaru Andrij Pjatov. Pozorně sleduje i výsledky Plzně v přípravě.

"Čtu si o nich na internetu a dávají hodně gólů. Pozorněji je sledují ale hlavně naši trenéři, kteří nám pak dají potřebné informace. Pak už to bude záležet na nás," dodal Pjatov. Podobně bere souboj s Plzní brazilský záložník Fred, který do Šachtaru přišel loni v létě za 15 milionů eur z Internacionalu Porto Alegre.

"Plzeň je silný tým. Budou to obtížné zápasy. Zjišťovali jsme si něco o jejich herním stylu a mají v týmu několik hodně rychlých a nebezpečných hráčů. Každopádně platí, že my uděláme všechno pro to, abychom vyhráli a postoupili," dodal Fred. Vzájemné zápasy Evropské ligy jsou na programu 20. února v Plzni a 27. února v Doněcku.

Oba kluby předtím čeká ještě pokračování náročné přípravy. Zatímco Plzeň se po návratu z Turecka chystá ještě na soustředění na Kypr, Šachtar je momentálně na herním soustředění v Izraeli, kam se přesunul ze Spojených arabských emirátů. V Tel Avivu se utká s CSKA Moskva, Zenitem Petrohrad a Metalistem Charkov.

Šachtar zatím v přípravě pětkrát vyhrál, z toho čtyřikrát bez inkasovaného gólu, v posledním duelu však podlehl 0:2 Krasnodaru. "Příprava zatím vychází dobře, až na ten Krasnodar. Je jasné, že tak silný tým, jako máme my, by neměl prohrát. Ale na druhou stranu je lepší poznat naše slabiny teď, než kdyby se to stalo v soutěžních zápasech," dodal Pjatov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články