Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň je k nezastavení i v domácím poháru, ve 3. kole porazila Opavu

Vzájemný souboj vedoucích týmů první a druhé nejvyšší soutěže skončil jednoznačným vítězstvím favorizované Plzně. Ve třetím kole MOL Cupu zdolala 4:1 finalistu minulého ročníku z Opavy, kterému oplatila vyřazení v loňském osmifinále. Viktoria nenašla přemožitele na domácí scéně od 23. dubna, kdy podlehla 0:2 pražské Spartě.

Jakub Řezníček z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Trenér západočeského celku Pavel Vrba udělal několik změn v obvyklé základní sestavě. První soutěžní minuty odehrál v této sezoně uzdravený Jan Kovařík, jenž nastoupil na levém beku. Šanci dostali také záložníci Andreas Ivanschitz, Václav Pilař nebo útočník Jakub Řezníček.

"Někteří hráči po zranění odehráli větší minutáž. Je jen dobře, že se nám kádr uzdravuje, i vzhledem k zápasu na Spartě," připomněl Vrba šlágr na Letné, který se uskuteční 15. října.

A právě fotbalisté, kteří doposud příliš nenastupovali, se postarali o drtivý vstup domácích do utkání. Už ve třetí minutě se Viktoria radovala, když z rohového kopu nacentroval Zeman přesně do vápna a Řezníček hlavou vstřelil první soutěžní gól v dresu Plzně. V 16. minutě navíc zdvojnásobila náskok poté, co Zemanovu střelu vyrazil gólman Šrom jen k Pilařovi a ten prostřelil obranu hostů.

Následně protáhli opavského brankáře z přímého kopu Ivanschitz a střelou ze střední vzdálenosti Bakoš. Dvě slibné šance na druhý zásah měl i Řežníček: nejprve proti němu zasáhl Šrom a později hlavou netrefil branku.

"Začali jsme dobře, dali jsme rychlý gól, hrát naši hru a přidat další góly. I Opava nicméně měla nějaké příležitosti, byl to otevřenější zápas," řekl střelec druhé branky Pilař.

Do druhého poločasu vstoupili hosté aktivněji a několik desítek neúnavných opavských fanoušků vidělo první větší šance Slezanů. Střelu střídajícího Zapalače pohlídal Hruška, chvíli nato vyrazil Puškáčův pokus k dalšímu čerstvému hráči Smolovi, který však zakončoval z ofsajdu. V 59. minutě už se Smola dočkal a vstřelil kontaktní branku po obrovské chybě v rozehrávce domácích.

"Po změně stran jsme ztratili střed pole. Opava kombinovala a byla nebezpečná, dala gól po chybě v naší rozehrávce. Kdyby skórovala i na 2:2, možná by to byl první soupeř, který nám sebral body. Poté se ale projevila zkušenost hrotových útočníků," uvedl kouč Vrba.

Deset minut před koncem se dostal do šance Puškáč, ale Hruška byl u míče včas, a téměř vzápětí Plzeň dvěma trefami definitivně rozhodla o postupu. Nejprve Řezníček předložil míč ve vápně volnému Bakošovi a poté sám skóroval po Čermákově pobídce.

"Viděli jsme rozdíl mezi první a druhou ligou. Mezi mančaftem, který umí hrát na výsledek, a mužstvem, které strašně moc chce," řekl opavský kouč Roman Skuhravý. "Máme kvalitu, ale dneska jsme domácím dopomohli ke gólům chybami. Klíčové šance na 1:1 a 2:2 jsme bohužel neproměnili. Výsledek je pro mě trošku krutý, na druhou stranu je to pro nás obrovská škola. Nemůžeme mít tolik ztrát, organizace komunikace musí být lepší," dodal Skuhravý, podle něhož je hlavním cílem Slezanů v této sezoně postup do nejvyšší soutěže.

Třetí kolo MOL Cupu:

Viktoria Plzeň - SFC Opava 4:1 (2:0)

Branky: 3. a 83. Řezníček, 16. Pilař, 81. Bakoš - 59. Smola. Rozhodčí: Dubravský - Wilczek, Myška. Diváci: 3883.

Sestava Plzně: Hruška - Havel, Hejda, Hájek, Kovařík - Zeman (58. Čermák), Živulič (63. Hořava), Ivanschitz, Pilař (73. Petržela) - Řezníček, Bakoš. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články