Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pirlo zachránil v turínském derby Juventus v 93. minutě

Řím - V poslední chvíli zachránil fotbalisty Juventusu v turínském derby jejich tahoun Andrea Pirlo. Díky jeho trefě z 93. minuty vyhrál lídr Serie A nad FC Turín 2:1, Serii A však nadále vede pouze o tři body před Římem, který dokázal v atraktivním utkání porazit Inter Milán 4:2. Po remíze v Janově se vrátila na třetí místo tabulky Neapol.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: ČTK/AP autor: Massimo Pinca

Juventus v tu chvíli hrál bez vyloučeného obránce Stephana Lichsteinera a vypadalo to, že městský rival bude po šesti letech na jeho stadionu bodovat. Pár vteřin před koncem zápasu však spoluhráči připravili míč rozběhnutému Pirlovi a ten vypálil pravačkou z dobrých 25 metrů nechytatelnou ránu k tyči. Rozjásal v ochozech i člena klubového představenstva Pavla Nedvěda a prodloužil vítěznou šňůru na vlastním hřišti na 25 ligových zápasů.

Inter Milán dokázal na deštěm smáčeném Olympijském stadionu v Římě dvakrát smazat vedení domácího AS. Duel tak rozhodl bosenský záložník Miralem Pjanič. Nejdřív bleskově odpověděl na gól na 2:2, ve druhé minutě nastavení pak stvrdil výhru svého celku parádním trestným kopem.

FC Janov se vyhoupl minimálně do pondělí na třetí místo. Po výhře 3:0 na půdě předposlední Ceseny je o bod před Neapolí, která v dohrávce 13. kola přivítá šestou Sampdorii Janov. Před městským rivalem má FC náskok dvou bodů. Výsledky modročervených patří k největším překvapením tohoto ročníku Serie A. I dnes v Ceseně Janovští potvrdili, že se jim daří zejména venku. V sedmi zápasech tam neprohráli, víc bodů na hřištích soupeřů nasbíral jen Juventus.

Tým, v jehož základní sestavě byl jako tradičně bývalý sparťanský záložník Juraj Kucka, rozhodl o zisku tří bodů během chvilky. Už v 8. minutě vedl 2:0 a po půlhodině hry se navíc jeho nejlepší střelec Alessandro Matri postavil k penaltě. Sedmou trefu v sezoně sice nepřidal, ovšem třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. Domácí Massimo Volta si vstřelil vlastní branku a mizérii Ceseny dokonal neproměněným pokutovým kopem Emmanuel Cascione.

Fotbalisté Neapole se díky gólu v nastavení vrátili na třetí místo tabulky italské ligy a jejich série bez porážky narostla na deset zápasů. Tým, který si čtvrteční bezbrankovou remízou v Praze se Spartou zajistil postup do jarní vyřazovací části Evropské ligy, remizoval na stadionu Sampdorie Janov 1:1.

Sampdorii poslala v 57. minutě do vedení střela brazilského útočníka Edera zpoza vápna, neapolské vyhlídky na vyrovnání pak v 85. minutě značně oslabilo vyloučení Koulibalyho. Přesto hosté dokázali bod vybojovat, ve druhé nastavené minutě se hlavou prosadil střídající Kolumbijec Zapata. Vedoucí duo Serie A má před nejbližšími pronásledovateli velký náskok. Na první Juventus ztrácí Neapol jedenáct bodů, na druhý AS Řím osm.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Sassuolo - Hellas Verona 2:1 (50. Sansone, 77. Taider - 7. Moras), Chievo - Lazio Řím 0:0, AC Milán - Udine 2:0 (65. z pen. a 75. Ménez), Cagliari - Fiorentina 0:4 (17. a 55. Fernández, 69. Gomez, 74. Cuadrado), Cesena - FC Janov 0:3 (5. Matri, 8. Antonelli, 43. vlastní Volta), Empoli - Bergamo 0:0, Palermo - Parma 2:1 (37. Dybala, 73. Barreto - 40. Palladino), Juventus Turín - FC Turín 2:1 (15. Vidal z pen., 90.+3 Pirlo - 22. Bruno Peres), AS Řím - Inter Milán 4:2 (60. a 90.+2 Pjanič, 22. Gervinho, 47. Cholevas - 36. Ranocchia, 57. Osvaldo). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články