Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Milánské derby bez vítěze, Zemanovo Cagliari obralo o body Neapol

Řím – Rozdíl mezi prvním a druhým týmem italské ligy zůstává i po 12. kole na třech bodech. Další výhru si totiž připsal jak Juventus, tak i AS Řím. Milánské derby, v němž se v obnovené premiéře na lavičce Interu představil Roberto Mancini, skončilo remízou 1:1. Cenný bod si připsalo Cagliari vedené trenérem Zdeňkem Zemanem. To remizovalo s Neapolí 3:3.

Milánské derby
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Na lavičku "Nerazzurri" se vrátil po šesti a půl letech Roberto Mancini, který s Interem v letech 2004 až 2008 získal třikrát ligový titul a dva domácí poháry. Na začátku "Rossoneri" dvakrát podržel Diego López, když zneškodnil pokusy Icardiho a Guarína. Hráči AC se ale dostali ve 23. minutě z první větší šance do vedení, El Shaarawy přesně přihrál do vápna Jérémymu Ménezovi a ten povedeným volejem překonal gólmana Handanoviče.

V 61. minutě vyrovnal přízemní střelou k pravé tyči Nigerijec Obi. V poslední čtvrthodině oba týmy nastřelily břevno, dalšího gólu se však fanoušci na San Siru nedočkali. Výsledek 1:1 je vůbec nejčastějším pro milánské derby, stejným poměrem skončilo v 26 případech.

Juventus rozhodl o triumfu proti pátému Laziu už v prvním poločase, když se po přihrávce Carlose Téveze prosadil Paul Pogba. Deset minut po přestávce zvýšil střelou přesně k tyči sám Tévez, třetí branku obstaral znovu Pogba devět minut nato.

Obhájce titulu pak sice na posledních dvacet minut oslabil Simone Padoin po druhé žluté kartě, ale Lazio se nezmohlo ani na snížení. Juventus udržel potřetí za sebou čisté konto a z posledních tří duelů má skóre 12:0.

Bergamo se dostalo do vedení nad AS už v 57. vteřině, kdy se trefil Maxi Moralez. Ještě během první půle ale zařídil obrat srbský útočník Adem Ljajič, který nejprve přešel přes tři soupeře a střelou z dálky vyrovnal, následně pak připravil podobnou branku pro Radju Nainggolana.

Paul Pogba z Juventusu slaví vstřelnou branku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Za Neapol otevřel skóre v 11. minutě svou sedmou trefou v posledních pěti ligových utkáních Gonzalo Higuaín. Na 2:0 zvýšil povedenou střelou z dálky švýcarský reprezentant Gökhan Inler. Svěřenci Zemana ale dokázali na nepříznivý stav zareagovat. Ještě před přestávkou snížil po povedené kombinaci Segundo Ibarbo a hned na začátku druhého dějství vyrovnal Diego Farias.

Neapol se dostala znovu do vedení v 62. minutě, nikým nehlídaný Jonathan de Guzmán hlavou po Maggiově centru pohodlně překonal gólmana Cragna. Pak ale zaúřadoval znovu Farias a zařídil pro Cagliari cenný bod.

Di Natale byl ústřední postavou Udine v zápase s Chievem Verona. Jeho první šanci ze 16. minuty ještě Bizzarri zneškodnil, v závěru prvního poločasu ale sedmatřicetiletý Ital oslavil jubilejní gól v Serii A. Jeho tým však na tři body nedosáhl, v 74. minutě vyrovnal střelou z dálky Ivan Radovanovič.

Sampdoria Janov remizovala na hřišti předposlední Ceseny 1:1. Domácí šli po hodině hry do vedení zásluhou Lucchiniho, v 77. minutě si ale míč do vlastní branky sklepl Nica. Sampdoria zůstala na čtvrté pozici.

Fiorentina vyhrála na hřišti Hellasu Verona 2:1, rozhodující trefu si připsal kolumbijský reprezentant Juan Cuadrado. Verona získala z posledních šesti zápasů pouhé tři body.

Italská fotbalová liga - 12. kolo:

Bergamo - AS Řím 1:2 (1. Moralez - 23. Ljajič, 42. Nainggolan), Lazio Řím - Juventus Turín 0:3 (24. a 64. Pogba, 55. Tévez), FC Turín - Sassuolo 0:1 (87. Floro), Cesena - Sampdoria Janov 1:1 (60. Lucchini - 77. vlastní Nica), Hellas Verona - Fiorentina 1:2 (39. López - 16. Rodríguez, 62. Cuadrado), Neapol - Cagliari 3:3 (11. Higuaín, 30. Inler, 62. De Guzmán - 47. a 67. Farias, 38. Ibarbo), Parma - Empoli 0:2 (45.+1 Vecino, 56. Tavano), Udine - Chievo 1:1 (45.+1 Di Natale - 74. Radovanovič), AC Milán - Inter Milán 1:1 (23. Ménez - 61. Obi), FC Janov - Palermo 1:1 (30. Bertolacci - 7. Dybala).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články