Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pioli: Zasloužili jsme si titul, protože jsme se nikdy nevzdali

Trenér Stefano Pioli věnoval první titul fotbalistů AC Milán v italské lize od roku 2011 zesnulému otci. Celkem 19. scudetto v klubové historii si podle něj "rossoneri" zasloužili díky tomu, že hráli vyrovnaněji než ostatní týmy a vyhráli klíčové zápasy. Pioli také vyzdvihl práci technického ředitele a hráčské legendy klubu Paola Maldiniho a sportovního ředitele Frederica Massary.

Stefano Pioli
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

"Titul věnuju tátovi, ať už je kdekoli. Bude pyšný na to, co jsem dokázal," řekl v rozhovoru pro DAZN Pioli, jehož otec zemřel v roce 2019. "Mám radost za hráče, za sebe, můj realizační tým, klub, ředitele, naše fantastické fanoušky a celý milánský svět, který si zaslouží toto scudetto," uvedl šestapadesátiletý Ital, jenž se stal i nejlepším trenérem sezony Serie A.

Jeho tým zakončil ligovou sezonu sérií 16 zápasů bez prohry, naposledy nebodoval v lednu doma se Spezií při prohře 1:2. Před obhájcem titulu a městským rivalem Interem vyhrál o dva body. AC Milán vyrovnal v počtu titulů na druhém místem právě "nerazzurri", první je suverénně turínský Juventus s 36 primáty.

"Zasloužili jsme si titul, protože jsme se nikdy nevzdali a hráli jsme vyrovnaněji. Vyhráli jsme klíčové zápasy. Mám silný tým se dvěma výjimečnými řediteli. Když se vám podaří dojít až sem, znamená to, že všichni odvedli maximum," konstatoval Pioli.

"Mentalita hráčů byla pozoruhodná, nikdy se nevzdali a byli fantastičtí. Nikomu nechyběl rytmus nebo intenzita, ani těm, kteří tolik nehráli," prohlásil někdejší stoper rodné Parmy, Juventusu nebo Fiorentiny.

Ocenil přínos Maldiniho a Massary. "Oba vytvořili mix mladých a zkušených hráčů. Bez nich by titul nebyl možný. Vybudovali jsme vítěznou mentalitu. Hráli jsme statečně, hlavně v defenzivě, což se nám vyplatilo, jelikož jsme moc neinkasovali. Bránili jsme jako zvířata, když soupeři měli míč," podotkl Pioli, jenž vede AC Milán od října 2019.

"Mou představu je zlepšovat hráče, které mám, ale bez talentu je to složitější. Schopnost klubu podepsat talentované hráče přinesla ovoce. Všichni si můžou poblahopřát," mínil někdejší kouč římského Lazia, Interu nebo Fiorentiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články