Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chiellini se loučil s fanoušky po remíze, AC Milán má titul na dosah

Fotbalisté AC Milán porazili v předposledním kole italské ligy 2:0 Atalantu a mají na dosah první titul od roku 2011. Před druhým Interem Milán, který vyhrál 3:1 v Cagliari, vedou o dva body. Juventus hrál s Laziem 2:2. Domácí fanoušci se rozloučili s odcházejícími Giorgiem Chiellinim a Paulem Dybalou. V sobotním programu zvítězil FC Turín v sestavě s obráncem Davidem Zimou na stadionu Hellasu Verona 1:0. Záložník domácího týmu Antonín Barák se v nominaci na utkání neobjevil. Další z českých reprezentantů Aleš Matějů odehrál 66 minut při nečekané remíze sestupujících Benátek 1:1 na půdě AS Řím. Spezia si výhrou 3:2 v Udine zajistila záchranu v soutěži.

Giorgio Chiellini se loučí s fanoušky Juventusu
zdroj: ČTK/PA

Domácí Rossoneri o vítězství rozhodli ve druhém poločase. Výběr trenéra Stefana Pioliho poslal do vedení Rafael Leao a pojistku přidal v 75. minutě Theo Hernandez.

AC Milán natáhl sérii bez porážky v domácí lize na 15 zápasů a je velmi blízko 19. titulu v klubové historii. Triumf mohl slavit už v případě večerní ztráty městského rivala, ale Inter korunovaci ještě odložil.

Skóre zápasu otevřel Matteo Darmian a v 51. minutě poslal Nerazzuri do dvougólového vedení Lautaro Martínez. Vzápětí ale zápas zdramatizoval Charalambos Lykojannis.

Cagliari poté mělo několik slibných šancí, ale poslední slovo patřilo Interu a pět minut před koncem rozhodl Martínez. O titulu se tak rozhodne v posledním kole, ve kterém se AC představí v Sassuolu, Inter čeká Sampdoria.

Velkolepá rozlučka s hrdinou Juventusu

Juventus poslal do vedení v 10. minutě Vlahovič po Moratově přihrávce. Dvaadvacetiletý útočník dal v Serii A dohromady 51 branek a dorovnal Dejana Stankoviče v roli nejlepšího srbského střelce v soutěži.

Už v 18. minutě za obrovského aplausu odstoupil domácí kapitán Chiellini. Sedmatřicetiletý obránce za turínský tým během 17 let odehrál 560 soutěžních zápasů. Víc mají na kontě jen další klubové legendy Alessandro Del Piero (705) a Gianluigi Buffon (685).

Krátce po pauze si dal vlastní gól Alex Sandro. V 78. minutě za potlesku tribun vystřídal i argentinský útočník Dybala. Poslední slovo měl těsně před koncem Milinkovič-Savič gólem na 2:2. Páté Lazio si zajistilo účast v příštím ročníku Evropské ligy.

Zápas sousedů v tabulce mezi Veronou a FC Turín rozhodl jedinou brankou chorvatský ofenzivní hráč Brekalo, který sedmou ligovou trefou napodobil svůj výkon z minulé bundesligové sezony v dresu Wolfsburgu. Desátí "Býci" se přiblížili sobotnímu soupeři na rozdíl dvou bodů.

Benátky poslal do vedení hned v 1. minutě Okereke, AS Řím si ale následně po celý zápas udržoval drtivou převahu - i díky Kiyineho vyloučení ve 32 minutě. "Vlci" vyslali na bránu soupeře 46 střel, čtyřikrát trefili brankovou konstrukci, prosadil se však jen Šomurodov. Finalisté Konferenční ligy tak mohou po dohrání kompletního 37. kola vypadnout z příček zajišťujících postup do evropských pohárů.

Neapol porazila 3:0 FC Janov a pojistila si třetí místo v tabulce. Gólem se s domácími fanoušky rozloučil odcházející Lorenzo Insigne.

Mistr Evropy se prosadil v 65. minutě, kdy z penalty zvýšil na 2:0. Insigne v Neapoli působil s krátkými přestávkami dvanáct let a už v lednu oznámil, že po sezoně odejde do Toronta v MLS.

FC Janov porážka přiblížila sestupu, od kterého ho může zachránit jen shoda několika výsledků.

Italská fotbalová liga - 37. kolo:

Empoli - Salernitana 1:1 (31. Cutrone - 76. Bonazzoli), Hellas Verona - FC Turín 0:1 (19. Brekalo), Udine - Spezia 2:3 (26. Molina, 90.+4 Nestorovski - 35. Verde, 45.+2 Gyasi, 47. Maggiore), AS Řím - Benátky 1:1 (76. Šomurodov - 1. Okereke), Boloňa - Sassuolo 1:3 (90.+1 Orsolini z pen. - 35. a 80. Scamacca, 75. Berardi), Neapol - FC Janov 3:0 (32. Osimhen, 65. Insigne, 81. Lobotka), AC Milán - Bergamo 2:0 (56. Leao, 75. Hernandez)Sampdoria Janov - Fiorentina 4:1 (16. Ferrari, 30. Quagliarella, 71. Thorsby, 84. Sabiri - 89. González z pen.), Juventus Turín - Lazio Řím 2:2 (10. Vlahovič, 36. Morata - 51. vlastní Alex Sandro, 90.+5 Milinkovič-Savič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články