Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Oscar a Hulk přivedli tým ze Šanghaje k titulu, ale víc gólů dal Lei Wu

Angažovat brazilské fotbalové světoběžníky Oscara a Hulka se čínskému týmu Šanghaj SIPG vyplatilo. Celek slaví první titul v tamní Superlize. Obhájce titulu a vládce předchozích sedmi ročníků Guangžou Evergrande totiž na druhém místě dvě kola před koncem ligy ztrácí už osm bodů. Na stadionu v Šanghaji tak slavilo titul šedesát tisíc lidí.

Útočník Hulk za svého působení v Portu
zdroj: EPA autor: MELANIE MAPS

Takže se zdá, že se vynaložené peníze na brazilské posily klubu vyplatily, i když jich nebylo rozhodně málo. Sedmadvacetiletý Oscar přišel do Číny z Chelsea za 52 milionů liber (přes 1,5 miliardy korun) a v této sezoně nastřílel 12 gólů a asistoval u dalších osmnácti. O pět let starší Hulk, jenž přišel zhruba ve stejné době ze Zenitu Petrohrad za 45 milionů liber, dal soupeřům 13 gólů a u dvanácti si připsal asistenci. 

Když k tomu přičteme, že Hulk vydělává 350 000 liber týdně a Oscar ještě o padesát tisíc víc (11,84 milionů korun), je titul draze vykoupený. Zvláště když si uvědomíte, že například největší hvězdy Realu Madrid berou polovinu Oscarova platu. Ten pak ještě odvádí v Číně nízké daně. 

Ovšem Brazilci nebyli největší útočnou zbraní vítězného celku. Tou je šestadvacetiletý čínský záložník Lei Wu, který nastřílel šestadvacet gólů a u deseti dalších mu byla připsána asistence. Jeho cena na fotbalovém trhu je přitom podle webu transfermarkt.com odhadovaná na "pouhé" dva miliony eur (51,7 milionů korun).

Zdroj
dailymail.co.uk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články