Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Opava si jasnou výhrou upevnila vedení, Pulpit začal ve Frýdku-Místku debaklem

Na premiéru na lavičce Frýdku-Místku ve druhé lize nebude trenér Martin Pulpit vzpomínat rád. Poslední tým tabulky veze z Vlašimi čtyři góly. Daleko spokojenější byl Pavel Horváth, kouč Sokolova, jehož celek v nastaveném čase vzal Třinci výhru. Pozici v čele si upevnila Opava, která i druhý zápas jarní části vyhrála 3:0, tentokrát na hřišti Táborska. Svěřenci Romana Skuhravého vedou tabulku o pět bodů před Třincem a Příbramí, jejíž zápas ve Varnsdorfu se nehrál kvůli nezpůsobilému terénu (stejně jako Pardubice - Vítkovice). Třetí zápas za sebou vyhrála Viktoria Žižkov a přeskočila v tabulce svého nedělního soupeře Hradec Králové. Znojmo podrželo na předposledním místě Ústí nad Labem, i když hrálo hodinu v deseti. České Budějovice prohrály na jaře i druhý zápas, nyní doma s Olympií Praha.

Fotbalisté Vlašimi v akci
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Opavskému mužstvu vyšel úvod a už v páté minutě zařídil vedoucí gól Jurečka. Favorit, který v prvním poločase nevyužil několik velkých šancí, přidal další dvě branky po změně stran, kdy se Puškáč trefil v 68. a 82. minutě. Čtvrté druholigové vítězství Opavy za sebou oslavil i bývalý reprezentační obránce Pospěch, jenž odehrál téměř celé utkání, přestože loni oznámil konec profesionální kariéry.

Třinec poslal do vedení ve 27. minutě Slovák Bedecs z penalty. V 66. minutě se domácí radovali podruhé, ale rozhodčí Dedičův gól neuznal, protože Šumbera bránil ve výhledu brankáři Bolkovi. Sokolov si v závěru vypracoval tlak. Ve druhé minutě nastavení se Petr Glaser dostal k odraženému míči a přízemní střelou vyrovnal. Třinec nevyhrál v druhé lize už čtyři zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Táborsko - Opava

Duel mezi Pardubicemi a Vítkovicemi byl hodinu před plánovaným výkopem odložen kvůli nezpůsobilému terénu. "Je to hodně podmáčené, včera celý den pršelo a dnes to začalo i přimrzat. Během deseti minut hry by bylo hřiště otočeno vzhůru nohama a bylo by po fotbale," řekl pro web pardubického klubu kapitán Jan Jeřábek.

Vlašim vyhrála třetí zápas za sebou a rozhodla už v prvním poločase, v němž dala soupeři tři góly. Skóre otevřel v páté minutě útočník Fotr, který v 69. minutě rovněž zpečetil výsledek. S šesti brankami je nejlepším střelcem Vlašimi poté, co autor podzimních jedenácti gólů Vyhnal přestoupil v zimní přestávce do Zlína. O zbylé trefy Vlašimi se postarali Hadaščok a Kadlec.

Svěřenci trenéra Petra Havlíčka se posunuli v tabulce na šesté místo. Frýdek-Místek na poslední příčce ztrácí dva body na čtrnácté Ústí nad Labem.

Stejně dobře jako Vlašim je rozjetá Viktoria Žižkov, která vyhrála i třetí jarní utkání. Na svém stadionu porazila Hradec Králové 2:0, a to ještě za stavu 0:0 v prvním poločase Podrazký neproměnil penaltu. Pražský celek tak přeskočil svého nedělního soupeře v tabulce a posunul se na sedmou pozici.

Znojmo vyhrálo 3:0 nad Ústím nad Labem, přestože už ve 30. minutě přišlo o vyloučeného Avdiče. A ústecký Jakubov hned poté, ještě za stavu 2:0, neproměnil penaltu.

České Budějovice nečekaně prohrály s Olympií a promarnily možnost dotáhnout se na čelo tabulky. Zápas rozhodl ve 22. minutě Thomas Vasiliu. České Budějovice prohrály třetí utkání za sebou a sérii bez vítězství natáhly na šest utkání. V tabulce jim patří pátá příčka se čtyřbodovým odstupem na postupové pozice. Olympia udržela podruhé za sebou čisté konto a posunula se na sedmou pozici o bod za Jihočechy a šesté Znojmo.

19. kolo druhé fotbalové ligy

Vlašim - Frýdek-Místek 4:0 (3:0) Branky: 5. a 69. Fotr, 22. Hadaščok, 28. Kadlec. Rozhodčí: Adámková - Petřík, Vlasjuk. ŽK: Dramé, Varadi (oba Frýdek-Místek). Diváci: 389.

Fotbal Třinec - Baník Sokolov 1:1 (1:0) Branky: 27. Bedecs z pen. - 90.+2 Glaser. Rozhodčí: Mrázek - Koval, Fišer. ŽK: Čermák, Přeučil, Machek (všichni Sokolov). Diváci: 227.

Táborsko - Opava 0:3 (0:1) Branky: 68. a 82. Puškáč, 5. Jurečka. Rozhodčí: Pechanec - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Navrátil - Žídek. Diváci: 623.

Viktoria Žižkov - Hradec Králové 2:0 (1:0) Branky: 29. Kuchta, 56. Urbanec. Rozhodčí: Dubovský - Caletka, Novák. ŽK: Kuchta, Košťál, Podrazký - Čech, Pajer, Pázler. Diváci: 781.

Znojmo - Ústí nad Labem 3:0 (2:0) Branky: 15. Ambrozek, 22. Helísek, 65. Lacko. Rozhodčí: Hrubeš - Batík, Vodrážka. ŽK: Pimpara, Peterka (oba Ústí). ČK: 30. Avdič (Znojmo). Diváci: 429.

České Budějovice - Olympia Praha 0:1 (0:1) Branka: 22. Vasiliu. Rozhodčí: Lerch - Lakomý, Dohnálek. ŽK: Kladrubský, Havel, Staněk - Keita, Katidis, Stejskal. Diváci: 631.

Zápasy Pardubice - Vítkovice a Varnsdorf - Příbram byly odloženy pro nezpůsobilý terén.

Tabulku najdete ZDE

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články