Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Odejde z Manchesteru nejlepší nahrávač? Dva roky bez LM jsou na pováženou, uznává De Bruyne

V počtu asistencí nemá v Premier League konkurenci. Kevin De Bruyne připravil spoluhráčům z Manchesteru City ve 26 zápasech letošního ročníku 16 gólů, osmkrát rozvlnil síť sám. Bude však zářit v Anglii i v příští sezoně? Angažmá ve světle modrém dresu si sice užívá, ale z trestu od UEFA a možné neúčasti v evropských pohárech po dobu dvou let má obavu. Budoucnost na Etihad Stadium proto bude zvažovat.

Kevin De Bruyne z Manchesteru City oslavuje gól na hřišti Arsenalu
zdroj: PA autor: John Walton

Evropská fotbalová unie UEFA potrestala "Citizens" za porušení pravidel finančního fair play a licenčních předpisů. Vedení obhájců titulu se proti rozhodnutí následně odvolalo k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Pokud ho CAS zamítne, nezahraje si manchesterský klub Ligu mistrů ani Evropskou ligu v ročnících 2020/21 a 2021/22. Navíc bude muset zaplatit pokutu ve výši 30 milionů eur (téměř 760 milionů korun).

"Zatím jen čekám," řekl De Bruyne belgickému listu Het Laatste Nieuws. "Lidé z managementu nám sdělili, že jsou si stoprocentně jistí, že neudělali nic špatného a že mají pravdu. Proto čekám, co se stane. Věřím jim," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Manchester City

"Jakmile padne verdikt, zvážím pro a proti. Dva roky bez LM jsou na pováženou, s jednoletým distancem bych se vyrovnával lépe," přiznal.

Pokud mezinárodní sportovní arbitráž mužstvo z Ostrovů omilostní, nebude mít dle vlastních slov důvod odcházet. "Hraji za jeden z nejlepších týmů na světě - navíc v Premier League, v nejlepší lize. Být zde nejlepší je pro mě challenge, kterou potřebuji," vysvětlil rodák z Drongenu, kterého dlouhodobě sledují Real Madrid a Barcelona. 

Guardiolovo setrvání nehraje roli

Produktivní středopolař má v Manchesteru smlouvu ještě na další tři sezony a už dříve oznámil, že jeho budoucnost v klubu, na rozdíl od spoluhráčů (Raheem Sterling, pozn. autora), nezávisí na prodloužení kontraktu s koučem Pepem Guardiolou, jemuž na podzim začne poslední rok angažmá.

"Hrál jsem pod vedením několika trenérů už před Pepem, a pokud odejde, budu se snažit i nadále zlepšovat, ale dosud jsem tomu nevěnoval skoro žádnou pozornost. V tuto chvíli jsou k řešení důležitější věci," doplnil belgický reprezentant s odkazem na pandemii koronaviru.

Sergio Agüero a Kevin de Bruyne se radují z gólu Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Premier League byla pozastavena 12. března. De Bruyne je ovšem přesvědčen, že se sezona dohraje. "Podle mě začneme plnohodnotně trénovat do dvou týdnů. Vláda chce restartovat fotbal co nejdříve, aby lidem v těžké době něco dala. Bez fanoušků to sice bude mít k ideálu daleko, ale sezonu alespoň dokončíme," konstatoval.

Po páteční videokonferenci, které se zúčastnili zástupci všech 20 klubů, by se v Anglii mohlo pokračovat na neutrálních stadionech od 8. června. Zbývá odehrát 92 zápasů. Tabulku vede suverénní Liverpool, jemuž bez ohledu na další výsledky stačí dvě vítězství k zisku prvního titulu po třiceti letech. "Citizens" ztrácejí z druhého místa 25 bodů.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články