Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Novák: Příprava je stejná, jako by tu s námi trenér byl. Rok chceme zakončit dvěma výhrami

Přestože během reprezentačního srazu kvůli koronaviru chybí trenér Jaroslav Šilhavý a mužstvo vede asistent Jiří Chytrý, podle obránce Filipa Nováka je příprava národního týmu stejná, jako by hlavní kouč u týmu byl. Reprezentanti se v Praze druhým dnem chystají na čtvrteční přípravný zápas s Kuvajtem v Olomouci. Dopoledne se věnovali videorozborům soupeřovy hry.

"Jestli je příprava nějak specifická? Pan trenér Chytrý je s panem Šilhavým skoro zajedno, hodně mezi sebou komunikují. Takže i když tady trenér není, příprava je úplně stejná, jako by tu byl," řekl Novák.

O Kuvajtu, který je poněkud exotickým soupeřem, mají reprezentanti dostatek informací. Český nebo československý národní tým se dosud utkal s asijským celkem, jemuž patří 142. místo v žebříčku FIFA, dvakrát. V roce 1995 reprezentanti v přípravě v Kuvajtu zvítězili 2:1 a na mistrovství světa 1982 s ním remizovali 1:1.

"Nějaké poznatky k tomu týmu máme, měli jsme celkem dost sestřihů. Byl jsem až překvapen, že tam bylo hodně zápasů. Dnes jsme se zaměřovali spíše na defenzivní část, takže jsme měli standardní situace, jak brání, kde jsou ty prostory, které bychom měli využít. Máme to nakoukané na videu a odpoledne máme trénink, kde si vyzkoušíme, jak bychom na ně měli hrát," uvedl Novák.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace pokračuje v přípravě na Kuvajt

Předzápasový trénink ještě český tým absolvuje ve středu před polednem v Praze a teprve odpoledne se přesune do dějiště čtvrtečního duelu Olomouce.

O pět dní později reprezentace na Letné nastoupí k poslednímu utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku.

"Jsou to pro nás poslední dva zápasy roku. Jdeme do toho s jednoznačným cílem vyhrát a podat dobrý výkon. Tak jsou nastaveni všichni v týmu," prohlásil Novák.

Ve světové kvalifikaci reprezentanti figurují na druhém místě tabulky o skóre před třetím Walesem, který má ale jeden duel k dobru. Přímo na šampionát postoupí pouze vítěz skupiny, jímž s největší pravděpodobností bude Belgie.

Týmy na druhých pozicích čeká play-off, kde se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají skoro jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články