Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vydra po trefě na Chelsea: Velká úleva. Snad mi to pomůže do základu

Takový víkend si tedy nechal líbit. A vůbec by se nezlobil, kdyby jich teď bylo víc. Matěj Vydra zařídil premiérovým gólem v sezoně překvapivou remízu Burnley na hřišti Chelsea a nyní doufá, že by mohl dostat šanci i v některém ze dvou utkání, které v příštích dnech čekají českou reprezentaci. Přímé přenosy zápasů národního týmu odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Matěj Vydra slaví se spoluhráči z Burnley branku na Chelsea
zdroj: Reuters autor: DAVID KLEIN

Vydra přišel na hřiště v 70. minutě a v Premier League se trefil poprvé od dubnového duelu s Newcastlem.

"Velká úleva, přece jenom pro útočníka to není jednoduchý, když góly nedává. Ale teď na podzim mám takový menší problémy, co se týče zranění," přiznává v rozhovoru pro ČT sport.

Devětadvacetiletý reprezentant doufá, že už si špatné dny vybral a brzy se dostane do ideální střelecké kondice. "A taky doufám, že se prosadím do základní sestavy, abych tam byl, jako to bylo na konci minulé sezony," dodává.

Burnley tak po remíze 1:1 na Stamford Bridge neprohrálo potřetí v řadě a v anglické lize je osmnácté.

"Myslím, že nás nakopl hlavně minulý víkend, kdy jsme vyhráli poprvé v sezoně," připomíná Vydra vítězství 3:1 nad Brentfordem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

"Dlouho jsme čekali na výhru. Měli jsme dobře rozjetý Leeds, kde jsme vedli, mohli jsme vyhrát s Brightonem, Norwich byla remíza...," přidává.

Věří, že tým šňůru bez výhry konečně prolomil. "Doufejme, že to z nás spadlo, i když Chelsea je trochu jiný oříšek – poslední vítěz ligy mistrů, takže bod zlatej."

Vydra teď nechybí na srazu reprezentace před přátelským utkáním s Kuvajtem a kvalifikací mistrovství světa proti Estonsku.

"S ním musíme hlavně vyhrát a doufat v to, že Belgie porazí Wales," říká. V posledních dnech se prý popichoval se spoluhráči v kabině.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Máme tam dva Velšany. Oni doufají, že skončíme třetí a já jim to vracel. Takže doufám, že Belgie pomůže, abychom měli trošičku větší výhodu v baráži."

Při absenci zraněného Patrika Schicka a po vypadnutí Adama Hložka, který má problémy s kolenem, by se teď mohl podívat do základní sestavy národního týmu.

Pravděpodobně ale přednost dostane slávistický forvard Jan Kuchta, k němuž byl navíc donominován ještě sešívaný Michael Krmenčík, který se naposledy o víkendu prezentoval dvěma góly proti Pardubicím.

"Samozřejmě vždycky, když nebudeme brát Schickyho, doufám v to, že bych mohl být pro trenéra číslo dva na hrotu, takže to jsou moje ambice," nezříká se Vydra před čtvrtečním přátelákem s Kuvajtem zodpovědnosti.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články