Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

"Nová" Slavia vstoupí do jara vršovickým derby, Gula zažije plzeňskou premiéru v Opavě

Jednoznačný lídr první ligy Slavia se na úvod jarní části nejvyšší soutěže představí v pražském derby na hřišti sousedních Bohemiasns 1905. Červenobílí budou hájit náskok 16 bodů před druhou Plzní. Západočeši pod novým slovenským trenérem Adriánem Guľou nastoupí v 21. kole v Opavě.

Stanislav Tecl ze Slavie (vpravo) bojuje o míč s Lukášem Hůlkou z Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slavia vstoupí do jara s rekordním náskokem a o obhajobu titulu ji může připravit už jen velký kolaps. Červenobílí drží v nejvyšší soutěži neporazitelnost už 26 utkání a mají nejlepší útok i obranu. V této ligové sezoně inkasovali jen čtyřikrát. V zimě však Slavii opustily dlouholeté opory Souček, Škoda a Hušbauer.

"Pro mě začíná liga v neděli a beru to tak, jako bychom měli nula bodů a žádný náskok neměli. Na úvod nás čeká nepříjemný soupeř, na Bohemce se hraje vždy těžce. Chceme do jara dobře vstoupit a zvítězit. Cítím v hráčích hladovost," řekl slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Bohemians doma získali 18 z celkových 20 bodů, Slavii však v lize nedali gól už pět utkání. "První zápas (po přípravě) je vždy specifický. Osobně jsem rád, že hrajeme právě se Slavií. Uděláme všechno pro to, abychom byli první mužstvo, které Slavii v této ligové sezoně porazí," řekl kouč Bohemians Luděk Klusáček, který za Slavii hrával.

V Plzni věří, že po prosincovém konci úspěšného kouče Pavla Vrby a příchodu trenéra Guly nastane herní zlepšení. Viktoria z posledních sedmi kol jen dvakrát zvítězila a má pouze tříbodový náskok před třetím Jabloncem. Západočeši chtějí v Opavě navázat na vydařenou přípravu, během níž neprohráli.

"Pro mě je samozřejmě podstatné podívat se na způsob hry soupeře, ale o mnoho důležitější je, jak budeme fungovat my. Za Opavu jsem hrával, z tohoto pohledu se na to těším, ale podstatné je, aby chlapci byli stoprocentně připraveni a zvládli jsme to tam vítězně," uvedl Gula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články