Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Trpišovský je blízko nové smlouvě se Slavií. Kolář prodloužil

Jindřich Trpišovský jedná o nové smlouvě s pražskou Slavií. Klub trenérovi a členům realizačního týmu nabídl prodloužení kontraktu o tři a půl roku s následnou oboustrannou roční opcí. Podle Trpišovského se schyluje k dohodě. Smlouvu už prodloužil brankář Ondřej Kolář. I když o něj byl zájem ze zahraničních klubů, pětadvacetiletý gólman s českým mistrem prodloužil smlouvu do června 2024.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V klubu zůstává také Jan Nezmar, který změní svou funkci a už nebude sportovním ředitelem. Na tiskové konferenci před jarní částí ligové sezony o tom informoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

"Považuji za jeden z cílů v pozici předsedy představenstva tento fantastický realizační tým, který je základem našeho sportovního úspěchu, udržet ve Slavii. Chci pro to udělat maximum, mám pro to podporu akcionáře. Hovoříme o délce vzájemné spolupráce čtyři a půl roku. Doufáme, že co nejdříve dojde ke slavnostnímu podpisu smluv," uvedl Tvrdík.

"Jednání se vedou delší dobu, je tam více věcí. Jednání o nové smlouvě je komplexní, není to jenom o mně, ale i o lidech, kteří mi pomáhají. Za čtyři dny ale začíná liga, takže jednání za mě vede agent. Myslím, že jsme blízko (dohodě)," uvedl Trpišovský.

Trenér Jindřich Trpišovský v utkání LM Dortmund - Slavia
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner

V zimě se spekulovalo o tom, že ve Slavii skončí sportovní ředitel Nezmar, který do Edenu přišel z Liberce krátce před Trpišovským. Úspěšný funkcionář ve vršovickém klubu zůstane, i když v trochu jiné roli.

"Jsem velmi rád, že budeme pokračovat ve spolupráci s Honzou. Byla kolem toho velká diskuse. Honza vyjádřil velké přání a zájem primárně využít svoji manažerskou kapacitu v oblasti angažovanosti a řízení A-týmu a částečně B-týmu," uvedl Tvrdík.

Tvrdík o cílech pro jarní část sezony:

"Vzhledem k náskoku je sportovní cíl jednoznačně obhájit titul. Chtěl bych završit hattrick a získat třetí titul od svého příchodu do klubu. Ale titul mi bude stačit i s jednobodovým náskokem, nečekáme od jara zázraky. Je to příprava na podzim, kdy si znovu chceme zkusit skupinu Ligy mistrů, a další dva roky."

"Dnes vidíme, že je to velký expert, klíčový člověk pro vyhledávání hráčů a pro spolupráci s trenérem Trpišovským a A-týmem. Každý klub v první řadě charakterizuje A-tým. V tomto kontextu budeme volit strukturu, že Honza v roli druhého viceprezidenta klubu bude mít na starosti primárně národní a mezinárodní skauting a spolupráci s A-týmem a částečně B-týmem," dodal Tvrdík.

Nezmarovu pozici sportovního ředitele převezme bývalý slávistický hráč a nynější člen představenstva Jiří Bílek. "Bude primárně odpovídat za mládež a akademii. Myslím, že tato symbióza mezi představenstvem klubu, viceprezidentem pro sport a sportovním ředitelem odpovědným za mládež bude funkční a umožní nám co nejlépe využít kapacity při řízení velkoklubu jako Slavia," řekl Tvrdík.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Kolář prodloužil smlouvu ve Slavii do roku 2024

"Slavii jsem si strašně oblíbil a jsem velmi rád, že zde mohu pokračovat. Je to pro mě velký závazek. Věřím, že mám klubu ještě hodně co dát, a věřím, že budeme spolu úspěšní jako doposud," uvedl Kolář.

Do Slavie zamířil v lednu 2018 krátce po příchodu trenéra Jindřicha Trpišovského, který ho předtím vedl v Liberci. Kolář se okamžitě stal jedničkou červenobílých a postupně se vypracoval v jednu z opor. Vyneslo mu to i pozvánku do reprezentace, za kterou zatím odchytal jeden zápas.

"Mám obrovskou radost, že Ondra zůstal a pomůže nám překlenout těžké období, kdy nám odešlo několik opor. Kádr jsme doplnili velmi talentovanými hráči. I proto je pro nás důležité, že Ondra zůstal. Je osobností týmu i celé ligy," řekl Trpišovský.

"Kdyby vedle Tomáše Součka odešel i Ondra, to už by pro nás bylo těžké, i vzhledem k další spolupráci s Jindrou Trpišovským. Ondra ve Slavii nechává své srdce. Máme dohodu, že do léta 2021 nebudeme vůbec posuzovat případné nabídky, které by na něj přišly," doplnil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články