Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Nedáš, dostaneš. Ekvádor přežil v prodloužení penaltu Itálie a bere bronz z MS "dvacítek"

Souboj zklamaných semifinalistů zvládl na mistrovství světa fotbalistů do 20 let lépe Ekvádor. Richard Mina totiž ve 104. minutě prodloužení rozvlnil síť, což znamenalo hubené vítězství nad Itálií 1:0 a zisk první medaile z šampionátu "dvacítek" v historii jihoamerického státu. V 95. minutě neproměnil pokutový kop Ital Marco Olivieri. 

Fotbalisté Ekvádoru do 20 let se radují z gólu na mistrovství světa
zdroj: imago sportfotodienst autor: Tomasz Zasinski

Fanoušci na stadionu v polské Gdyni sledovali dlouhou dobu nezáživnou podívanou bez výraznějších šancí. Až po změně stran se ke krátkému náporu nadechli Ekvádorci - v 57. minutě orazítkoval Cifuentes tyč a krátce nato těsně minul po brilantní individuální akci středopolař Rezabala. O držiteli bronzu se i proto v základní hrací době nerozhodlo.

V prodloužení měl na kopačce první trefu Olivieri, jehož fauloval ve vápně Quintero, ale sám "postižený" nedokázal brankáře Ramíreze z pokutového kopu překonat.

Mnohem lépe si naopak počínal Mina, který o devět minut později zužitkoval standardní situaci. Na zadní tyči zůstal trestuhodně neobsazen a s notnou dávkou štěstí procedil míč za záda italského gólmana Carnesecchiho. "Azzurri" mohli ještě vyrovnat, Ranieri však roli spasitele ve 118. minutě neunesl.   

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Itálie U20 - Ekvádor U20

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Polsku - o 3. místo:

Ekvádor - Itálie 1:0 po prodloužení
Branka: 104. Mina.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články