Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Posledním čtvrtfinalistou MS do 20 let je Mali, na penalty vyřadilo favorizovanou Argentinu

Poslední volné místo ve čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale do 20 let zaplnili hráči Mali, kteří dokázali na pokutové kopy vyřadit Argentinu a nyní je čeká Itálie. Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Kolumbie – Ukrajina, USA – Ekvádor a Jižní Korea – Senegal. 

Favorizovaní argentinští mladíci šli v utkání s Mali do vedení, které ale neudrželi, a po základní hrací době tak panoval stav 1:1. V samém úvodu prodloužení se opět trefila Argentina, ani tentokrát ale vedení neudržela. Mali vyrovnalo v nastaveném čase prodloužení, a tak utkání došlo do penalt. V nich afričtí mladíci ani jednou nezaváhali a radují se z postupu mezi nejlepší osmičku turnaje.

Na domácím šampionátu už dohráli Poláci. Slovanští mladíci nestačili v osmifinále na Itálii. O jedinou branku utkání se z pokutového kopu postaral Andrea Pinamonti. Na polské straně sice mohl vyrovnat talent mnichovského Bayernu Marcel Zylla, ten ale svou obrovskou šanci zahodil, když napálil jen nohy vyběhnuvšího italského brankáře.

Osmifinálový duel mezi Kolumbií a Novým Zélandem dospěl až do pokutového rozstřelu, když po základní hrací době panoval – stejně jako po prodloužení – stav 1:1. O postupujícím nakonec rozhodla až sedmá série penalt, v níž selhal novozélandský mladík Matthew Conroy a poslal tak svůj tým domů.

Jihoamerický souboj mezi Uruguayí a Ekvádorem se letos odehrál už dvakrát na kontinentálním šampionátu a vždy slavila Uruguay. A i tentokrát to ze začátku vypadalo, že slavit budou modří, jelikož se poměrně rychle dostali do vedení. Jenže to bylo z jejich strany vše. Ekvádor dokázal - i díky dvěma penaltám - vstřelit tři góly a slaví postup do čtvrtfinále.

Z toho se radují i Ukrajinci, kteří neměli větší problémy s postupem přes Panamu. Už po půli vedli Evropané 3:0 a nakonec mohou slavit jednoznačnou výhru 4:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články