Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ukrajina na MS do 20 let senzačně vyřadila Itálii, o zlato si zahraje s Jižní Koreou

Ukrajinci dosáhli na mistrovství světa do 20 let největšího úspěchu ve své fotbalové historii. Svěřenci Oleksandra Petrakova porazili v semifinále šampionátu v Gdyni Itálii 1:0 a o šokující triumf si zahrají s Jižní Koreou. Ta přehrála po dramatickém závěru rovněž 1:0 Ekvádor.

Radost fotbalistů Ukrajiny
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Roland Krivec

Jedinou branku utkání vstřelil po rychlé akci po pravé straně Serhij Buleca. Záložník Dynama Kyjev si v 65. minutě naběhl na přízemní centr obránce Konoplji a z prvního doteku překonal bezmocného brankáře Plizzariho.

V takticky hodně svázaném prvním poločase měl jedinou větší šanci právě Buleca, jeho trestný kop ale Plizzari skvěle vyrazil.

Squadra azzura ve čtvrtfinále nastřílela Mali čtyři branky, proti dobře připravené ukrajinské defenzivě se ale prosazovala pouze velmi obtížně.

V úvodu druhého poločasu se po přihrávce za obranu dostal do velké šance Pinamonti, mířil ale jen do rukavic gólmana Lunina.

Branka Bulecy vnesla do defenzivně hraného duelu trochu vzruchu, paradoxně to ale byli Ukrajinci, kdo měl šanci navýšit vedení.

Střídající Suprjaha ale tváří v tvář Plizzarimu mířil vedle a nádhernou ránu Kaščuka zastavila spojnice tyčí. To už hrála Ukrajina bez vyloučeného stopera Popova, který dostal v 80. minutě druhou žlutou kartu za faul loktem.

Itálie si šance na vyrovnání vypracovala až v samotném závěru. Capone ale po dloubáčku Pellegriniho mířil z voleje nad.

Scamacca se pak sice v nastaveném čase krásně trefil z otočky, gól ale kvůli faulu útočníka Sassuola na bránícího Bondara rozhodčí po konzultaci s videem odvolali. Itálie tak stejně jako před dvěma lety bude hrát pouze o bronz.

Také v Lublinu se většina zajímavého udála až po přestávce, byť v prvním poločase padl nakonec jediný gól utkání.

Campano trefil krásnou ranou břevno, korejský protiútok pak zastavil faul. I Kang-in ale místo centru na branku oslovil průnikovou přihrávkou Čche Čuna, kterou střelou na zadní tyč překonal ekvádorského gólmana.

Na korejském postupu měl výraznou zásluhou brankář I Gwang-jon. V 70. minutě vytáhl na roh střelu Palaciose, která už mířila do horního růžku. V závěru nastaveného času pak na brankové čáře zastavil gólovou hlavičku Campana.

A i ve druhém semifinále sehrálo důležitou roli video. Videoasistent nejprve potvrdil ofsajd střídajícího Um Won-sanga, který tak nepřidal gólovou pojistku Korejců.

A postavení mimo hru hned u pětice Ekvádorců stálo na začátku akce, kterou zakončil Cifuentes ranou do tyče. Od ní se míč odrazil do nohy nic netušícího spoluhráče a za brankovou čáru. Ani tento gól ale platit nemohl.

Výsledky semifinále mistrovství světa fotbalistů do 20 let:

Ukrajina - Itálie 1:0 (0:0)
Branka: 65. Buleca. ČK: 80. Popov (Ukr.).

Jižní Korea - Ekvádor 1:0 (1:0)
Branka: 39. Čche Čun.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články