Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Necidův návrat do reprezentace se odkládá, nahradí ho Tecl

Praha – Tomáš Necid přijde o nečekaný návrat do reprezentace. Slávistický útočník se zranil v nevydařeném utkání posledního kola Gambrinus ligy v Ostravě, a přijde tak o přátelské utkání s Rakouskem. Trenér Pavel Vrba místo něj pro úterní zápas v Olomouci povolal Stanislava Tecla z Plzně. Reprezentace už dorazila do Olomouce, kde se střetne s Rakouskem. Přímý přenos z přípravného duelu můžete sledovat v úterý 3. 6. od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Tomáš Necid
zdroj: ČT24 autor: Michal Kammermayer

Necid se zranil v sobotním ligovém duelu v Ostravě a musel odložit návrat do národního týmu. Naposledy za něj nastoupil před dvěma lety, celkem má čtyřiadvacetiletý útočník na kontě 26 startů a sedm branek.

Trenér Vrba jeho absence lituje. "Chtěli jsme vyzkoušet trošku něco jiného s nějakým hrotovým hráčem. Víme, že v lize jsou pouze tři typologicky stejní hráči - Pospěch, Došek, Necid. Vzhledem k věku jsme chtěli vyzkoušet nejmladšího," svěřil se kouč.

Tecl se zatím v reprezentaci objevil jen jednou - loni v únoru odehrál v přípravě v Turecku 28 minut. V národním týmu se třiadvacetiletý útočník opět potká s koučem Vrbou, který ho v minulosti vedl i v Plzni. "Samozřejmě, že je to trochu komplikace, ale to se ve fotbale někdy stává. Jsem rád, že Teclík byl okamžitě k dispozici," řekl trenér.

Reprezentace už dorazila do Olomouce, sparťan Josef Hušbauer se připojí k týmu později kvůli účasti na večerním galavečeru Gambrinus ligy. V deset večer měli sraz hráči působící mimo Spartu, do půlnoci pak Letenští, kteří převzali mistrovský pohár a slavili titul. Osmička sparťanů dorazila po oslavách naprosto v pořádku. "Myslím, že i novináři z Blesku byli malinko zklamaní. Čekali na hotelu a nedočkali se," dodal Vrba. 

Dnes dopoledne se reprezentace přesunula vlakem do Olomouce, v podvečer bude trénovat na Andrově stadionu. "Půjde spíš o takový regenerační trénink. Pouze dva hráči, kteří včera nehráli, a gólmani budou mít takový skupinový trénink," řekl Vrba. Úterní duel s Rakouskem bude pro něj třetím zápasem na lavičce národního týmu. V březnu v premiéře s Norskem i na konci května ve Finsku uhrál s mužstvem remízu 2:2. 

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace už se sešla v Olomouci
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články