Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia si zahrávala: Fanoušci nešetřili nadávkami ani kelímky

Ostrava - Porážkou 0:2 v Ostravě pro fotbalisty Slavie skončila sezona, která se do klubové kroniky zlatým písmem rozhodně nezapíše. Jen díky selhání Olomouce a Bohemians 1905 v závěrečném kole nakonec sedmnáctinásobný mistr a druhý nejslavnější celek české historie nesestoupil do druhé ligy. "Chtěli jsme jim jít poděkovat, ale nějak k tomu nedošlo, protože po nás začala lítat piva. Na druhou stranu se fanouškům ani nedivím, protože to byla opravdu katastrofa," řekl stoper Milan Škoda.

Utkání Ostrava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Jedenáctce Slavie utrápenou sezonu po utkání spočítali i vlastní fanoušci. Na dvě stovky slávistů, kteří tým k důležité bitvě na Bazaly přijely povzbudit, zasypaly hráče pod vlastním sektorem naplněnými pivními kelímky a spoustou nadávek.

Slavia, přestože jí šlo o krk, nevybočila z řady šedivých jarních vystoupení. Ostravu nepřehrála herně ani nasazením, které by v zápasech o všechno mělo být samozřejmostí a základem úspěchu. Rozpačitou sezonu na Bazalech završila symbolicky a příznačně - bídným představením.

"Výkon byl špatný. Před zápasem jsme si říkali, že do toho musíme jít naplno, ale na hřišti nic z toho nebylo vidět. Poločas jsme ještě se štěstím přežili na 0:0, ale vypadalo to, jako když čekáme na gól. Neběhali jsme, neměli jsme odražené balony, prohrávali jsme souboje. Takhle se hrát nedá, katastrofa," řekl Škoda.

Utrpení od inkasovaném gólu

Slavia za bezduchý výkon nakonec zaplatila i dvěma góly. A jen díky ostatním výsledkům nezaplatila daň nejvyšší - sestupovou. "Od toho prvního gólu to bylo fakt utrpení. Jak nám mohlo být, když prohráváte a víte, že máte vyhrát. První gól rozhodl, my jsme ale do té doby nehráli dobře," řekl Škoda.

Slávistům v nepříznivém vývoji nezbývalo než na dálku fandit Liberci a Plzni. O vývoji na ostatních stadionech prý hráči na trávníku nevěděli. "Nevěděli jsme nic, já to nevěděl ani těsně po zápase. Šli jsme ke střídačce, a až mi pak někdo z kluků řekl, že oba remizovali, tak mi spadl obrovský kámen ze srdce. Ty poslední minuty byly hrozné," řekl Škoda.

Za tučnější prémie prý v Ostravě Slavia nehrála. "V takové situaci není prostor myslet na peníze. Chtěli jsme se zachránit, nikdo z nás nechtěl být spojen s tím, že Slavia sestoupí do druhé ligy," řekl kapitán Marcel Gecov.

Zpackanou sezonu chce tým co nejrychleji vymazat z paměti. Třinácté místo je nejhorší v historii samostatné české ligy. "Jsme rádi, že to skončilo, protože to byla tragédie. Musíme začít přemýšlet trochu jinak a něco změnit. Nějaké změny proběhnou, ale především my hráči musíme změnit přístup," dodal Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články