Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Neapol zastavila v Serii A šňůru nezdarů, Juventus skolil Fiorentinu gólem Gattiho

Série bez vítězství úřadujících šampionů z Neapole v italské lize je u konce. Partenopei loupili v Monze (4:2), uspěli po čtyřech zápasech a vystřídali Lazio na sedmém místě. Čtvrtá Boloňa remizovala 0:0 na stadionu zachraňujícího se Frosinone a třetí Juventus jí proto po hubené výhře 1:0 nad Fiorentinou, za kterou nastoupil v základní sestavě Antonín Barák, odskočil na rozdíl čtyř bodů.

Fotbalisté Juventusu se radují z gólu v Serii A
zdroj: REUTERS

Juventus rozhodl z rohového kopu ve 21. minutě. Danilova hlavička se od tyče odrazila přímo na nohu Gattiho, jenž doklepl míč do odkryté branky.

Na první Inter, který čeká pondělní dohrávka v Udine, ztrácí turínský velkoklub 17 bodů, na druhý AC Milán o jedenáct méně. Fiorentina před čtvrtečním utkáním v Plzni v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy počtvrté v řadě nezvítězila a v tabulce je desátá se ztrátou sedmi bodů na pohárové pozice.

X faktor Politano

Monzu poslal v 9. minutě do vedení Djurič. Neapol probudil až příchod Politana z lavičky náhradníků v 55. minutě. Hned poté srovnal Osimhen, o dvě minuty později Politano poslal Partenopei do vedení a třetí branku během šesti minut přidal Zieliňski.

Domácí zásluhou osmého zásahu svého nejlepšího střelce Colpaniho vzápětí snížili, ale v 68. minutě definitivně rozhodl o vítězství obhájců titulu Raspadori, který byl tou dobou na trávníku jen několik sekund.

Neapol tak využila sobotní porážku Lazia v římském derby a posunula se na sedmou příčku. Na šesté Bergamo ztrácí dva body, Atalanta však odehrála o dva zápasy méně. Monza je jedenáctá.

Utkání Frosinone – Boloňa
zdroj: Profimedia

Boloňa má na pátý AS Řím pětibodový náskok, na Juventus ztrácí bod. Frosinone figuruje na první sestupové 18. pozici bod za Cagliari. Svěřenci Thiaga Motty ztratili body teprve podruhé za posledních deset utkání. Naposledy 9. března nestačili na suverénně první Inter Milán, se kterým prohráli 0:1. Frosinone nezvítězilo podeváté v řadě.

Výsledky 31. kola italské fotbalové ligy

Frosinone – Boloňa 0:0, Monza – Neapol 2:4 (9. Djurič, 62. Colpani – 55. Osimhen, 57. Politano, 61. Zieliňski, 69. Raspadori), Juventus – Fiorentina 1:0 (21. Gatti).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články