Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boloňa neměla se Salernitanou mnoho práce a dále myslí na poháry, Inter zdolal Empoli

Jasné vítězství 3:0 si v italské lize připsala Boloňa, která doma porazila ve 30. kole v tabulce poslední Salernitanu 3:0. Svěřenci kouče Thiaga Motty si upevnili čtvrté místo a nadále útočí na první postup do evropských pohárů po 25 letech. Navíc mají pětibodový náskok na pátý AS Řím, který jen remizoval bez branek na hřišti Lecce. Inter Milán zdolal na svém hřišti 2:0 Empoli a v čele tabulky má náskok 14 bodů na městského rivala AC.

Radost hráčů Boloni
zdroj: Reuters

Boloňu poslal do vedení po čtvrthodině Orsolini, jenž si navedl míč na levačku a technickým obstřelem se trefil ke vzdálenější tyči.

Takřka totožným způsobem pravačkou zvýšil před koncem poločasu Saelemaekers a pojistku přidal v závěru Lykojanis.

Boloňa má šestibodový náskok na pátý AS Řím, který hraje od 18:00 v Lecce, a osm kol před koncem drží příčku zajišťující účast v Lize mistrů.

Nejprestižnější evropskou klubovou soutěž si zahrála pouze v sezoně 1964/65 v tehdejším Poháru mistrů evropských zemí.

Inter před reprezentační pauzou po 10 výhrách ztratil body za remízu s Neapolí, teď ale znovu navázal na vítěznou sérii.

V páté minutě se prosadil pohotovým volejem krajní bek Dimarco a pátou trefou v ligové sezoně vyrovnal svůj střelecky nejlepší ročník 2020/21, v němž hrál ještě za Veronu.

V 81. minutě přidal druhou branku střídající Sánchez. Empoli nenapodobilo překvapivý loňský triumf na stadionu Giuseppeho Meazzy a propadlo se do sestupového pásma o skóre za sedmnácté Frosinone.

AS Řím si proti třináctému Lecce za celý zápas nevytvořil výraznější převahu, na střelecké pokusy dokonce prohrál 10:26. Přesto byli vlci dvakrát blízko vstřelení branky, Bove i Angeliňo nastřelili v první půli tyč.

Lecce neinkasovalo ani ve druhém utkání pod vedením nového kouče Gottiho a navázalo na výhru 1:0 nad Salernitanou z minulého kola.

Verona remizovala v záchranářském souboji 1:1 v Cagliari a zůstala na 15. místě o skóre před svým soupeřem.

Český záložník domácího týmu Jakub Jankto, jenž v posledních pěti zápasech nastoupil v základní sestavě, strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Italská fotbalová liga – 30. kolo:

Boloňa – Salernitana 3:0 (14. Orsolini, 44. Saelemaekers, 90.+2 Lykojanis), Cagliari – Verona 1:1 (74. Sulemana – 30. Bonazzoli), Sassuolo – Udine 1:1 (41. Defrel – 44. Thauvin), Lecce – AS Řím 0:0, Inter Milán – Empoli 2:0 (5. Dimarco, 81. Sánchez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články