Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

AC Milán vyhrál sedmý zápas za sebou, odneslo to Lecce. Římské derby pro AS

Favorizovaní fotbalisté AC Milán porazili ve 31. kole italské ligy před svými fanoušky Lecce 3:0 a připsali si sedmou soutěžní výhru za sebou včetně dvou triumfů proti Slavii v Evropské lize. Upevnili si tak druhé místo v tabulce, ztráta na Inter je však stále propastných 11 bodů, a to má městský rival ještě pondělní zápas v Udine k dobru. V římském derby porazil AS 1:0 Lazio. Na zmrtvýchvstání Emoli doplatil FC Turín.

Leao střílí třetí gól AC Milán v zápse s Lecce
zdroj: Reuters autor: Alessandro Garofalo

Lecce od příchodu nového trenéra Gottiho ve dvou dosavadních zápasech uhájilo čisté konto, tentokrát však během úvodních dvaceti minut inkasovalo hned dvakrát. Američana Pulisice napodobil Francouz Giroud a přesnou hlavičkou po rohovém kopu vstřelil 13. ligový gól v sezoně. Dal tak zapomenout na podzimní nevydařený zápas v Lecce, kde svým vyloučením přispěl k překvapivé remíze 2:2.

Tentokrát dohrával v deseti soupeř, červenou kartu uviděl v závěru prvního poločasu Černohorec Krstovič, který ve výskoku zasáhl protihráče kopačkou do hrudníku. Početní převahu po změně stran zužitkoval Portugalec Leao třetím gólem.

Fotbalisté AS Řím zdolali v derby Lazio 1:0. V poslední době měl přitom ve vzájemných zápasech navrch soupeř, který ze čtyř utkání vytěžil deset bodů a nedostal ani gól. Navíc nový trenér Chorvat Tudor začal před týdnem cennou výhrou nad Juventusem.

Ale v závěru prvního poločasu hlavičkoval po rohovém kopu do sítě Mancini. Druhý gól mohl přidat El Shaarawy, ale jeho střelu zastavila tyč. Derby bylo neobvykle klidné, zatímco ve třech předchozích duelech vytáhli rozhodčí šest červených karet, tentokrát stačila jen napomínání.

Empoli vstupovalo k zápasu s FC Turín po čtyřech porážkách bez vstřelené branky a s vizitkou nejslabšího útoku v lize. Ale na trávníku to vypadalo jinak. Domácí dvakrát vedli a i když Kolumbijec Zapata pokaždé vyrovnal, přece jen ukořistili tři body. V šesté minutě nastavení se o to postaral Senegalec Niang a po výhře 3:2 se Empoli trochu posunulo z pásma bezprostředního ohrožení.

V páteční předehrávce se hrálo o zlaté body, které mohou znamenat udržení v lize. Ty se nakonec dělily a Salernitana se se Sassuolem rozešly smírně 2:2, když domácí vyrovnali v nastaveném čase.

Italská fotbalová liga – 31. kolo:

AC Milán – Lecce 3:0 (6. Pulisic, 20. Giroud, 57. Leao), AS Řím - Lazio Řím 1:0 (42. Mancini), Empoli - FC Turín 3:2 (6. Cambiaghi, 74. Cancellieri, 90.+4 Niang - 60. a 90.+1 Zapata), Salernitana – Sassuolo 2:2 (52. Candreva z pen., 90.+1 Maggiore – 37. Lauriente, 44. Bajrami).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články